Αν είσαι 18 έως 65 ετών και ιατρικώς επιτρέπεται να δίνεις αίμα, σε προσκαλούμε και σε προτρέπουμε να γίνεις μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Πολιτιστική Πορεία».
Ο Σύλλογος είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών υπό τον αριθμό μητρώου 16510, με κεντρικό νοσοκομείο συνεργασίας – διασύνδεσης το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «O ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
Η νεολαία της Πορείας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Πολιτιστική Πορεία» καλούν όλους τους φίλους, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, όλους όσοι γνωρίζουν πόσο αναντικατάστατο είναι το αίμα και πόσο πολύτιμη μια φιάλη αίματος, να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση, εν γένει, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Προς την κατεύθυνση να έχουν τακτική συμμετοχή σε εθελοντικές αιμοδοσίες, είτε σε ατομική βάση, είτε συμμετέχοντας σε οργανωμένες ημέρες αιμοδοσίας.

Δίνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, συμβάλλουμε στη λύση ενός προβλήματος το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους: μέχρι στιγμής, η επιστήμη ΔΕΝ είναι σε θέση να παρασκευάσει τεχνητό ανθρώπινο αίμα. Θυμίζουμε ότι η χώρα μας κατά κανόνα κάνει εισαγωγές φιαλών αίματος από το εξωτερικό για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της.

Θυμίζουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια η έννοια της «τράπεζας αίματος» έχει τροποποιηθεί, και οι βασικότερες δύο προϋποθέσεις λειτουργίας ενός οποιουδήποτε νέου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι αφενός ο κάθε εθελοντής αιμοδότης να έχει προσωπικό απόθεμα φιαλών, αφετέρου να υπάρχει μια εδραιωμένη επικοινωνία ανάμεσα στον εθελοντή αιμοδότη και στον Σύλλογο στον οποίο αναφέρεται.
Για να γίνετε αιμοδότες, εφόσον βρίσκεστε ιατρικά και ηλικιακά στις κατηγορίες που μπορούν να δίνουν αίμα, το πρώτο βήμα είναι να το πάρετε απόφαση. Το δεύτερο βήμα, αν θέλετε να γίνετε μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πολιτιστική Πορεία, είναι να καλέσετε στο τηλέφωνο 6946174427. Μη διστάσετε να κάνετε το πρώτο και κύριο βήμα, σας προσκαλούμε να κάνετε και το δεύτερο!