Δευτέρα, 8 Απριλίου, 17:30
Εκδήλωση – συζήτηση της ΠΑΣΕΜΣΜ

Το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Απριλίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σμυρναίικης Μουσικής (ΠΑΣΕΜΣΜ) διοργανώνει στον πολιτιστικό χώρο ΣΗΜΑ, Ισαύρων 29Γ – Εξάρχεια, μια ακόμα εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
Δεδομένα και κατευθύνσεις για ένα αγωνιστικό μέτωπο μουσικών και ο ρόλος του ΠΑΣΕΜΣΜ. Τοποθετήσεις από μέλη του Συλλόγου και ανοιχτή συζήτηση για:
Α. Την κατάσταση στα εργασιακά θέματα του κλάδου.
Β. Το θέμα της ασφάλισης.
Γ. Το θέμα της αντιμετώπισης των οργάνων συλλογικής διαχείρισης πνευματικών – συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής, και το μέτωπο αντίστασης επαγγελματιών μουσικών και ιδιοκτητών χώρων εστίασης που προτείνει ο ΠΑΣΕΜΣΜ.
Στην εκδήλωση – συζήτηση καλούνται να συμμετάσχουν μουσικοί αλλά και ιδιοκτήτες χώρων εργασίας μουσικών.

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 21:00
Cine ΣΗΜΑ: Προβολή της ταινίας The Beasts

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι Γάλλων μετακομίζει σε ένα ορεινό χωριό της βορειοδυτικής Ισπανίας, όπου αγοράζει μια αγροικία και ένα μικρό κομμάτι γης. Προσπαθεί να συμβιώσει με τους ντόπιους, αλλά η δημιουργία ενός αιολικού πάρκου στην περιοχή θα στρέψει τους χωρικούς εναντίον του. 137΄, 2022.


         Μαθήματα χορωδίας, στο ΣΗΜΑ;

Το ΣΗΜΑ ετοιμάζει Χορωδία!
Αν σιγοτραγουδάς, αλλά θες να το εξελίξεις, το ΣΗΜΑ σε καλεί να δηλώσεις συμμετοχή στη Χορωδία που θα συγκροτηθεί υπό τον μουσικό Τάκη Καριώτη.
Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, Δευτέρα ή Τετάρτη, και δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη γνώση. Ωστόσο, η συνέπεια είναι σημαντική. Στη χορωδία αφού σε ακούσει ο δάσκαλος θα πάρεις έναν «ρόλο» και μαζί με τους υπόλοιπους της φωνής σου θα μελετάτε τη γραμμή σας ώστε να καταλήξετε σε ένα 4φωνο φωνητικό σύνολο.
Θα μιλάμε για τη σωστή χρήση της φωνής, θα κάνουμε κάποιου είδους φωνητική στα πλαίσια του κομματιού που μελετάμε, για το ύφος και το στυλ του, κ.ά.
Το ρεπερτόριο θα ποικίλλει από την παλιά μουσική μέχρι και έργα που γράφονται τώρα και θα προχωράμε ανάλογα με το επίπεδο του συνόλου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6977238673 (Γεωργία).