Κομμάτι αναπόσπαστα δεμένο με το λαό το Μ-Λ ΚΚΕ, με τα μέλη του να βιώνουν τα προβλήματα, τις δοκιμασίες και τις αγωνίες που περνούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, δίνει ακούραστα, με αδιάκοπες προσπάθειες, τη συμβολή του στους αγώνες του λαού μας.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η α­διάλειπτη στήριξη και ενίσχυση της κομματικής δουλειάς μας, των πολιτικών δρα­στηριοτήτων μας, της έκδοσης της εφημερίδας και των άλλων εντύπων μας, των ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ. Μπροστά μας ανοίγονται και αυτή τη χρονιά πολλά πεδία πάλης.

Πρώτα-πρώτα στο εργατικό-λαϊκό μαζικό κίνημα, όπου πάντα είναι στραμμένο και το κύριο βάρος της κομματικής μας δουλειάς και όπου η ανάγκη οργάνωσης, μαζικοποίησης και ανασυγκρότησης του κινήματος είναι κρίσιμη και επιτακτική. Πέρα απ’ αυτή τη θεμελιώδη δραστηριότητά μας έχουμε μπροστά μας τις εκλογικές αναμετρήσεις το 2023, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, για τις οποίες το Μ-Λ ΚΚΕ πρέπει να προετοιμασθεί.

Πρωταρχική, ασφαλώς, είναι η πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία του κόμματος για να αντιπαρατεθεί και να αντικρούσει την πολιτική και τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων, για να αναδείξει και διαδώσει τις πολιτικές θέσεις του και να καλέσει σε λαϊκή συσπείρωση και μαζικό αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της εξάρτησης και της υποτέλειας… Η πολιτική μάχη προϋποθέτει αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζοφερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, οι εξωφρενικές αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, έχουν ρίξει στα Τάρταρα μεγάλα τμήματα του λαού μας και πρώτα απ’ όλα τα φτωχά εργαζόμενα και άνεργα κομμάτια του. Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε βιοποριστές ή άνεργους που ασφυκτιούν οικονομικά. Ωστόσο, εμείς και οι πολιτικοί φίλοι-υποστηρικτές μας ποτέ δεν κάναμε πίσω στις δυσκολίες.

Αντίθετα, αυτές αποτέλεσαν αιτίες για νέο πείσμα και αποφασιστικότητα.

Εμείς ζητάμε «λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους», που σημαίνει ότι με το κουπόνι στο χέρι ανοιγόμαστε πλατιά στον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας, ζητώντας να μας στηρίξει και να αναγνωρίσει στο Μ-Λ ΚΚΕ και στο μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα:
-Πάνω από μισό αιώνα ανιδιοτελούς πολιτικής προσφοράς.
-Το γεγονός ότι στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δυνάμεις μας.
-Ότι στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται ένα γερό και αυτοδύναμο κομμουνιστικό κόμμα.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου φουντώνουν τα παντοειδή σκάνδαλα και τα δυο παλιά αστικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν «βουτήξει» κοντά μισό δισ. από τον κρατικό κορβανά, ενώ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποφασίζουν και μοιράζουν μεταξύ τους τον μόχθο των εργαζομένων «τσεπώνοντας» εκατομμύρια ευρώ. ΟΛΟΙ τους. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, το Μ-Λ ΚΚΕ αρνείται για λόγους αρχής κάθε κρατική επιχορήγηση, προτιμώντας να απευθύνεται με καθαρό πρόσωπο στους εργαζόμενους και το λαό.

Ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι η οικονομική εξάρτηση θα έφερνε τον πολιτικό συμβιβασμό αλλοιώνοντας την κομμουνιστική φυσιογνωμία μας.
Είμαστε ένα κόμμα που από θέση αρχής πάντα αντιτάχθηκε στις επιδοτήσεις από το κράτος και αυτοδύναμα αντιμετωπίζει τα οικονομικά του. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και τώρα για να δώσουμε τις μάχες, γνωρίζοντας ότι -με τις συνέπειες που έχει συσσωρεύσει η πολιτική των μνημονίων και η σαρωτική καταιγίδα της Μητσοτακικής διακυβέρνησης πάνω στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα- αυτή η προσπάθεια έχει σήμερα πολλαπλάσιες δυσκολίες από ό,τι παλιότερα.

Έχοντας πλήρη συνείδηση αυτής της κατάστασης, αλλά και την πεποίθηση ότι στο Μ-Λ ΚΚΕ, στην πολιτική του, οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν έναν συνεπή αγωνιστή των συμφερόντων τους, ξεκινούμε τρίμηνη οικονομική καμπάνια από την 1η Φλεβάρη με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, που θα του επιτρέψει να δώσει με καλύτερους όρους τις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου.

Η τρίμηνη οικονομική καμπάνια θα διεξαχθεί σ’ όλη τη χώρα με το κλασικό κουπόνι που θα διακινούν τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας.

Απευθυνόμαστε με αυταπάρνηση και ανυστεροβουλία στον κόσμο της Αριστεράς.

Απευθυνόμαστε σ’ όλους όσοι πιστεύουν ότι μια μικρή ενίσχυσή τους πιάνει τόπο στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και ο λαός μας.

Με το κουπόνι στο χέρι!

Το Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη ζητάμε τη στήριξη των εργαζομένων.

Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας – Μόνος χρηματοδότης ο εργαζόμενος λαός.