Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτώβρη στον πολιτιστικό χώρο «ΣΗΜΑ» της ΠΟΡΕΙΑΣ η εκδήλωση τιμής και αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού.
Πρόκειται για έναν δίκαιο και ανυπέρβλητο αγώνα με ανείπωτες θυσίες που συγκινεί ευρύτατες εργατολαϊκές μάζες (και) στη χώρα μας, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις πανελλαδικά, όπου διατρανώθηκε για άλλη μια φορά η καθολική απαίτηση των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών για τη δημιουργία λεύτερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Πράγματι, παρά τη σοβαρή υποχώρηση του δημοκρατικού, αντιιμπεριαλιστικού-εθνικοανεξαρτησιακού κινήματος και τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων, ο ασίγαστος αγώ­νας των Παλαιστινίων εξακολουθεί να αποτελεί φάρο των καταπιεζόμενων λαών και εθνών που παλεύουν για μια ελεύθερη πατρίδα.

Ντροπιαστική για τον λαό και τη χώρα μας είναι η ευθυγράμμιση μέχρι κεραίας σύσσωμου του αστικού πολιτικού μπλοκ με τους αμερικανοευρωπαίους προστάτες και τους ισραηλινούς φασίστες που απαιτούν την πλήρη εξόντωση και τον εξοστρακισμό του Παλαιστινιακού λαού από τα πατρογονικά του εδάφη και καταγγέλλουν την αντίστασή του στη σιωνιστική κατοχή ως «τρομοκρατία». Στα πλαίσια αυτά, με τη συνεπικουρία της διατεταγμένης ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας της Δύσης, που αποτελεί κράμα απροκάλυπτων τερατολογιών, χαλκευμένων ψευδών εικόνων και ειδήσεων με στόχο τη δαιμονοποίηση των Παλαιστινίων, οι ντόπιοι λακέδες αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα. Αναπαράγουν, ως πιστά φερέφωνα, την γκεμπελική ρητορική μίσους των δυτικών αφεντικών τους και των φασιστών σιωνιστών. Βαπτίζουν «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» τις σφαγές των Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα και τα παντοειδή εγκλήματα πολέμου (όπως οι εποικισμοί) στα πλαίσια της υπερεβδομηκονταετούς εθνοκάθαρσης που διεξάγουν ανενόχλητοι οι Ισραηλινοί κατακτητές. Όλα αυτά προς επίρρωση της «αναβάθμισης των σχέσεων» Ελλάδας – Ισραήλ, καθ’ υπόδειξη των υπερατλαντικών δυναστών, που αποτυπώνεται και με την κακόφημη αμερικανόπνευστη τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με την οποία διαρρηγνύονται οι παραδοσιακές σχέσεις της χώρας μας με τις γειτονικές αραβικές χώρες.

Η μαζική συμμετοχή συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων στην πολιτική εκδήλωση του ΣΗΜΑΤΟΣ, έδειξε για άλλη μια φορά πως ο ασυμβίβαστος και παρατεταμένος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τους αγωνιστές, που στην πορεία των δικών τους αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό έχουν σφυρηλατήσει αδιάρρηκτους διεθνιστικούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τον πολύπαθο αραβικό λαό.

Η εκδήλωση άνοιξε με δύο συγκινητικά βίντεο (που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί Ν. Γεωργιάδου και Μ. Δανιήλ), ενώ στη συνέχεια εκ μέρους του ΣΗΜΑΤΟΣ ο Δ. Κουφοβασίλης και ο Ι. Αδριανός καλωσόρισαν και παρουσίασαν (εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων) τους επίσημους προσκεκλημένους Λ. Νταρβίς και Αχμάντ Χασάν, εκπροσώπους του ΔΣ της Παλαιστινιακής Παροικίας της Ελλάδας. Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τον Δ. Κουφοβασίλη και τον Ι. Αδριανό. Ο Δ. Κουφοβασίλης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ξεκινώντας από το 1917, όταν με τη διακήρυξη Μπάλφουρ ξεκίνησε η μετεγκατάσταση Ισραηλινών στην αγγλοκρατούμενη περιοχή της Παλαιστίνης, εστιάζοντας στη διαχρονική αντίσταση των Παλαιστινίων στους εποικισμούς, τη σιωνιστική κατοχή και την αγγλοκρατία (και μετέπειτα επικυριαρχία των Αμερικανών), στους τρεις αραβοϊσραηλινούς πολέμους (1948, 1967, 1973). Υπενθύμισε τα γεγονότα της ηρωικής 1ης Ιντιφάντα που προηγήθηκε της συμφωνίας του Όσλο και τη σφαγή του 2007. Ο Ι. Αδριανός εστίασε στη συγκυρία της δολοφονικής επίθεσης και του πογκρόμ, που ειδικά την τελευταία διετία κλιμακώνει ο Νετανιάχου με εκατόμβες Παλαιστινίων νεκρών, στην προκλητική στάση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που στέκονται τιμητές της ισραηλινής θηριωδίας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι που μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού περιέγραψαν την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εστιάζοντας στο αδούλωτο φρόνημα του Παλαι­στι­νιακού λαού «που γεννιέται πολεμιστής», και απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν τις κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα, τη στάση άλλων αραβικών κρατών, τον ρόλο της Χεζμπολάχ. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα θερμό «ευχαριστώ» του ΣΗΜΑΤΟΣ προς τους Παλαιστίνιους εκπροσώπους, ενώ το σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» δονούσε την ατμόσφαιρα.