Τα ξημερώματα της Τρίτη 22 Νοέμβρη οι δυνάμεις της αστυνομίας έριχναν την πόρτα σε σπίτι συνταξιούχου στου Ζωγράφου προκειμένου οι τράπεζες να συνεχίσουν ανενόχλητες να βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια. Την ίδια στιγμή αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ εκκένωναν τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε μια ακόμη κατασταλτική επιχείρηση.

Ο απολογισμός της τρομοκρατικής παρέμβασης της αστυνομίας ανέρχεται σε 79 προσαγωγές και συλλήψεις, ανάμεσά τους και ένας φωτορεπόρτερ που κατέγραφε το γεγονός, στον οποίο απαγγέλθηκαν μάλιστα ανυπόστατες κατηγορίες ύστερα από πολύωρη κράτηση. Μία έγκυος γυναίκα κρατούνταν βασανιστικά από την αστυνομία παρά τις εκκλήσεις της για ιατροφαρμακευτική περίλθαψη, ενώ οι εν λόγω αστυνομικοί απαγόρευαν επί μιάμιση ώρα την έλευση ασθενοφόρου.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, βρέθηκαν αντιμέτωποι ξανά με την απρόκλητη αστυνομική βία και αυθαιρεσία, εκδιώχθηκαν σε δρόμους με διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφόρησαν εικόνες με ανοιγμένα κεφάλια.
Οι κρατικές και κυβερνητικές προφάσεις για αυτό το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας πέφτουν στο κενό. Είναι η ίδια η έλλειψη μέριμνας από το κράτος που οδηγεί οικισμούς και ολόκληρες γειτονιές στον μαρασμό και την ανάπτυξη αντικοινωνικών φαινομένων, που ύστερα αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις για να προωθήσουν την αντιδραστική τους ατζέντα στοχοποιώντας το δικαίωμα στη στέγαση, τις κοινωνικές κατακτήσεις και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Απέναντι στις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και ύστερα της κουνούν το δάχτυλο ή την φέρνουν ενώπιον της κρατικής βίας, απάντηση μπορεί να δώσει μονάχα ο οργανωμένος παλλαϊκός αγώνας για δουλειά, πρόνοια και δημοκρατικά δικαιώματα.