Σεμινάρια αραβικών στο ΣΗΜΑ; درس عربي؟ Ξεκινάμε,
Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 17:00!

Τι θα λέγατε για ένα 2ωρο σεμινάριο αραβικών ανά εβδομάδα, που θα σας επιτρέψει σε έναν χρόνο από τώρα να συνεννοείστε στα αραβικά;!
Προλαβαίνετε! Το ΣΗΜΑ συγκεντρώνει λίγες τελευταίες συμμετοχές (6945016361) για τα σεμινάρια αραβικών για αρχάριους, με δάσκαλό μας τον Darwish Lattif, από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.
Η πρώτη μας συνάντηση – εισαγωγή στο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 5 – 6 μμ. Στη συνάντηση αυτή, θα προσδιοριστεί από τους μετέχοντες η σταθερή ημέρα και οι ώρες των σεμιναρίων.
Μαθαίνουμε την αραβική γλώσσα, γνωρίζουμε την αραβική κουλτούρα! Κλείνουμε θέση!

Έναρξη συναντήσεων
της θεατρικής Ομάδας ΣΗΜΑτος!

Αγαπητοί φίλοι του θεάτρου,
η θεατρική ομάδα ξεκινά και πάλι τις συναντήσεις της!
Αν έχετε κέφι να ανακαλύψετε τη συναρπαστική τέχνη του θεάτρου, να απολαύσετε την ομαδική δουλειά και να εξερευνήσετε τα εκφραστικά σας μέσα, τότε δηλώστε συμμετοχή στο 6977910557.
Οι συναντήσεις γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, διαρκούν περίπου 3 ώρες και καταλήγουν σε θεατρική παράσταση!

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 20:00
«Το τοπίο στη ζωγραφική Τέχνη» (ΙΙΙ)

Το βράδυ της Τρίτης, το ΣΗΜΑ φιλοξενεί μια ακόμη παρουσίαση τέχνης, από ζωγράφους, αλλά όχι μόνο προς ζωγράφους, με θέμα «Το τοπίο στη ζωγραφική Τέχνη ΙΙΙ» (αυτοτελές τρίτο μέρος, από τον ιμπρεσιονισμό ως τα σύγχρονα ρεύματα). Μέσα από 50 έργα ζωγραφικής παρακολουθούμε τη διαχρονική διαδρομή του τοπίου στην τέχνη και, μαζί με αυτό, την πορεία, τις σημαντικές στάσεις, την ανέλιξη της καλλιτεχνικής σκέψης.

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, 19:00
«Μνήμες Πολυτεχνείου»
Ζωντανές μαρτυρίες για τα γεγονότα του Νοέμβρη

Το τελευταίο Σάββατο πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, το ΣΗΜΑ φιλοξενεί την κεντρική πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για να τιμήσει την εξέγερση του Νοέμβρη ’73. Στη συμπλήρωση μισού αιώνα από τα γεγονότα που στρώνουν το έδαφος για την πτώση της χούντας, την κατάκτηση ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, και την έναρξη της μεταπολιτευτικής περιόδου, αντλούμε από την εκδήλωση «Μνήμες Πολυτεχνείου» ζωντανές μαρτυρίες από συντρόφους που πήραν μέρος στα γεγονότα των ημερών. Συζητάμε για τις ιστορικές στιγμές, την πάλη των ιδεών, τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Νοέμβρη.

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 19:30
Εκδήλωση – συζήτηση για την Παλαιστίνη
με τον Ισραηλινό Σιρ Χεβέρ
και την Παλαιστίνια Σουχάντ Νιεράτη

Ο Δρ. Σιρ Χεβέρ, συντονιστής της εκστρατείας στρατιωτικού εμπάργκο υπέρ του Παλαιστινιακού κινήματος BDS – Μποϊκοτάζ, Αποεπενδύσεις, Κυρώσεις, μιλάει για τις δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τη στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ, και την παγκόσμια διάσταση αλλά και τον αντίκτυπο των διαδραματιζόμενων αυτή τη στιγμή γεγονότων. Η Σουχάντ Νιεράτ, καθηγήτρια Αραβικών που ζει στην Ελλάδα μιλάει για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό!

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 22:00
Οι Los Tre σε ένα μοναδικό live στο ΣΗΜΑ!

Λίγα λόγια για την μπάντα…
Οι Los Tre μετράνε 11 χρόνια ζωής και μετά από 6 κυκλοφορίες και πάρα πολλές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα θεωρούνται πλέον ένα από τα πιο hot ονόματα της instrumental αθηναϊκής σκηνής. Η μουσική τους είναι μια μίξη από ήχους της δυτικής Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της παραδοσιακής μας μουσικής, της funk, τoυ jazz αυτοσχεδιασμού και της ψυχεδέλειας των 70’s. Το live των Los Tre χαρακτηρίζεται από την εκρηκτικότητά του, την ελευθερία του.
Γενική είσοδος ενίσχυσης ΣΗΜΑτος: 5€
(περιλαμβάνεται η πρώτη μπύρα, αναψυκτικό, ποτήρι κρασί ή ρακή)

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 19:30
Προβολή της ταινίας «το Σωσίβιο»
υποδεχόμαστε τον σκηνοθέτη της

Το βράδυ του Σαββάτου, φιλοξενεί την ταινία «το Σωσίβιο» και με χαρά υποδέχεται τον σκηνοθέτη της, Γιάννη Παναγιωταράκο!
Ένας νέος και φιλόδοξος καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να έχει βλέψεις και όνειρα για μια πλούσια ζωή. Όμως όλες του οι προσπάθειες και τα όνειρα διακυβεύονται από την οικονομική κρίση που έρχεται. Τα χρέη συσσωρεύονται. Εύκολα αποδίδει τον οικονομικό μαρασμό της επιχείρησής του στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και τους μετανάστες. Αυτή η κατάσταση λειτουργεί καταλυτικά στην αλλαγή της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του. Την οικονομική κατάρρευση ακολουθεί η ηθική κατάρρευση. Γίνεται σκληρός και ανάλγητος. Όμως οι συνθήκες τον αναγκάζουν σύντομα κι αυτός να βρεθεί να σιτίζεται σε φιλανθρωπικά γεύματα για να επιβιώσει. Ένας συνοδοιπόρος στην καινούργια κατάσταση που βρέθηκε τον βοηθά στην αναθεώρηση του τρόπου σκέψης, να ξαναβρεί τις χαμένες αξίες.
Ελληνική δραματική, 85΄, παραγωγή 2020.
Από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι σήμερα, το «Σωσίβιο»
έχει κερδίσει 15 διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.