Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, και αφού παρέμεινε φαινομενικά κλειστό για λίγες εβδομάδες, το Σήμα ετοιμάζεται εντός ολίγων ημερών να ανοίξει για τη σεζόν 2019-2020.
Στην πραγματικότητα, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, πραγματοποιήθηκαν πολλές εργασίες αναβάθμισης του πολιτιστικού μας χώρου, οι οποίες θεωρούμε ότι θα έχουν τη συμβολή τους σε ένα ανανεωμένο ξεκίνημα στην Ισαύρων 29Γ!
Κυρίως, εκτιμούμε ότι το πρόγραμμα λειτουργίας, εκδηλώσεων, σεμιναρίων, κλπ. που έχει ετοιμαστεί για τη νέα σεζόν και το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συναγωνιστών και φίλων του Σήματος.
Θυμίζουμε ότι με ένα απλό αίτημα στο e-mail του Σήματος μπορεί κανείς να ζητήσει να λαμβάνει την τακτική ψηφιακή ενημέρωση (newsletter) για το πρόγραμμά μας.
Το εβδομαδιαίο, σταθερό πρόγραμμα λειτουργίας του Σήματος θα ανακοινωθεί στις προσεχείς ημέρες.
ΣΗΜΑ
τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:
www.facebook.com/simaporeia.
Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net
e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 22:00
Party Vibes, στο ΣΗΜΑ!
Tο Σάββατο, 21/09, το Σήμα συντονίζεται με τα decks της Vee Vee, και ετοιμάζει -τι άλλο (;)- το πρώτο πάρτυ της νέας σεζόν! Στο πρόγραμμα, indie, post punk, new wave, και όχι μόνο! Ξεκινάμε στις 22:00!Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 17:00


Τι θα λέγατε για μια βόλτα – ξενάγηση στον Κεραμεικό
της Αθήνας;


Για πρώτη φορά δίνουμε ραντεβού εκτός ΣΗΜΑτος, οργανώνοντας απογευματινή βόλτα και ξενάγηση στον Κεραμεικό της Αθήνας. Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνουμε ραντεβού στην έξοδο του ηλεκτρικού σταθμού του Θησείου και μαζί προχωράμε σε μια περιήγηση-ξενάγηση ενός χώρου ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας!
Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού αποτελεί μικρό μόνο μέρος του αρχαίου αττικού δήμου των Κεραμέων, ενός από τους μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος βρισκόταν στη βορειοδυτική παρυφή της πόλης. Ο χώρος του Κεραμεικού περιβάλλεται σήμερα από τις οδούς Ερμού, Πειραιώς και Ασωμάτων. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, υπήρξε περιοχή εγκατάστασης αγγειοπλαστών και αγγειογράφων και ο κύριος τόπος παραγωγής των περίφημων αττικών αγγείων. Η παραποτάμια περιοχή του Κεραμεικού πλημμύριζε συνεχώς και δεν ευνοούσε την κατοίκηση. Άρχισε έτσι να χρησιμοποιείται ως χώρος ταφής, και σταδιακά έγινε το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας, αλλά και το πιο πολυσύχναστο, ακριβώς δίπλα στις κεντρικές πύλες της πόλης.
Λόγω περιορισμένων θέσεων, όσοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την επίσκεψή μας στον Κεραμεικό, παρακαλούνται να μας ενημερώσουν στo τηλέφωνo που παρατίθεται.
Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και η ξενάγηση είναι δωρεάν.
Σημείο συνάντησης: Ηλεκτρικός Σταθμός Θησείου, 17:00 (ακριβώς!).
Πληροφορίες/συμμετοχές: 6946174427.