Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την οργή μας για την κτηνωδία της δολοφονίας του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη, από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».

Η χωρίς καμία ηθική αναστολή απώθηση του άτυχου 36χρονου από τα δύο μέλη του πληρώματος που λειτουργούσαν ως απάνθρωποι φρουροί του εφοπλιστικού κεφαλαίου, η επιμονή σε αυτή τη σκαιότατη συμπεριφορά μέχρι την απομάκρυνση του άτυχου νέου από την προπέλα του πλοίου και τον πνιγμό του στη θάλασσα, απεικονίζουν το τραγικό τοπίο του ηθικού εκφυλισμού και της θηριοποίησης που διαμορφώνει στην κοινωνία η ληστρική πολιτική του κεφαλαίου.

Το αποτρόπαιο έγκλημα -που συγκλονίζει τη δημοκρατική βάση της κοινωνίας- αποτυπώνει, με τον πιο παραστατικό τρόπο, τις καταστροφικές συνέπειες της ενσωμάτωσης στις απαξίες του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, ενσωμάτωση που παράγει μισανθρωπισμό, αγριότητα, κανιβαλισμό και αποτελεί τη βασική αιτία για τη διαμόρφωση της κτηνώδους και φασιστικής συμπεριφοράς.

Ως εκπαιδευτικοί -που με το καθημερινό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό μας έργο σμιλεύουμε ανθρώπινες ψυχές- δηλώνουμε ότι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα φρίκης ορθώνουμε το ηθικό, συλλογικό και δημοκρατικό τείχος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη θηριωδία του κεφαλαίου.
Τονίζουμε ότι η ηθική κατάπτωση, όπως αποτυπώθηκε στο έγκλημα έναντι του άτυχου 36χρονου, είναι σύμπτωμα του σάπιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος, το οποίο στηρίζει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

Η δολοφονία επομένως του 36χρονου έχει βαθύτατα πολιτικά αίτια και αναδεικνύει τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, όσο και όλων των κομμάτων που είναι πολιτικοί εκπρόσωποι της κεφαλαιοκρατικής βαρβαρότητας.
Δηλώνουμε ότι απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού η μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός του σοσιαλισμού.