Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στην Κούβα και το λαό της που δέχονται επίθεση αποσταθεροποίησης από την υπονομευτική δράση των ΗΠΑ, οι οποίες αδιάλειπτα από το 1962 έχουν σταθερό στόχο την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα, επιβάλλοντας οικονομικό εμπάργκο και κάθε είδους αποκλεισμούς, με στόχο να γονατίσουν την οικονομία της και να αποσταθεροποιήσουν το καθεστώς της.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία και με δυνάμεις-φερέφωνά τους μέσα στην Κούβα, οργανώνουν διαδηλώσεις με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, εκμεταλλευόμενες την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα που ο δικός τους ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός δημιουργεί, με στόχο την ανατροπή της κουβανέζικης κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αποσταθεροποίησης της Κούβας και διαίρεσης του κουβανέζικου λαού, καθώς και όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, τη Β. Αφρική, τη Λατινική Αμερική.
Δηλώνουμε την πίστη μας στην πάλη του κουβανέζικου λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική θηριωδία και στον αγώνα του για ευημερία, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη και διεθνιστική αλληλεγγύη.