Πυρκαγιά ξέσπασε ξημερώματα Παρασκευής 18/2 στο γκαράζ του EYROFERRY OLYMPIA της πλοιοκτήτριας εταιρείας GRIMALDI GROUP, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι, με τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό 8 νεκρούς και τρεις αγνοούμενους. Το εν λόγω περιστατικό (επανάληψη ουσιαστικά του πολύνεκρου δυστυχήματος στο NORMAN ATLANTIC το 2014 ) χαρακτηρίζεται από την ΠΕΝΕΝ, όχι άδικα, ως «επαναλαμβανόμενο έγκλημα».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ακόμα πλοίο – πλωτό φέρετρο, όπου κατά παράβαση ακόμα και των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφαλείας (βλάβη του συστήματος πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης, κραυγαλέες ελλείψεις σε προσωπικό, ανυπαρξία εξαερισμού στους εσωτερικούς χωρους, λιγοστές ακριβές βρώμικες καμπίνες) στιβάζονται φορτηγά και αυτοκίνητα και συνωστίζονται οδηγοί, μέλη του πληρώματος και επιβάτες υπό άθλιες συνθήκες σε γκαράζ με εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά. Παράλληλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, ο όμιλος του σεσημασμένου GRIMALDI καταφεύγει ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν (από Μάη μέχρι Οκτώβρη) σε εκβιαστικές πρακτικές ζητώντας προκαταβολικά από τους οδηγούς φορτηγών να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν τη διαμονή σε καμπίνες, προκειμένου να τις διαθέτει σε τουρίστες! Κατά τα λοιπά, με απύθμενο θράσος εκπρόσωπος του εν λόγω «ευαγούς ομίλου» χαρακτήρισε όσους μένουν στα αυτοκίνητά τους στα γκαράζ ως «παραβάτες του διεθνούς κανονισμού».

Συνεργός στο προμελετημένο έγκλημα και η πάγια φιλοεφοπλιστική κυβερνητική πολιτική με άξιο συνεχιστή της τον σημερινό υπουργό Πλακιωτάκη, ο οποίος σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού κομπορρημονεί για τους δήθεν «συστηματικούς ελέγχους που θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού». Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω «άριστος» σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φορτηγών «είναι η μοναδική περίπτωση υπουργού Ναυτιλίας που δεν καταδέχεται εδώ και τρία χρόνια να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου».