Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την 31η Ιουλίου, ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του 9ου Camping της Πορείας, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και στο Blue Bay Camping.Η Πορεία διαμορφώνει για τις 9 ημέρες και 8 βραδιές της διαμονής μας στον Άγιο Κωνσταντίνο ένα πλούσιο και ζωντανό πρόγραμμα, με την πεποίθηση ότι αυτό ανταποκρίνεται με ισορροπία στις ανάγκες ξεκούρασης και αναψυχής, όσο και στις ανάγκες ενημέρωσης, έκφρασης, και συζήτησης πάνω σε επίκαιρα και σημαντικά θέματα, κοινού ενδιαφέροντος. Ακολουθεί ο βασικός κορμός του προγράμματος του camping, όπως διαμορφώνεται ανά ημέρα:

Σάββατο 31/7
Άφιξη στο camping.
Βραδιά γνωριμίας με τον χώρο.


Κυριακή 1/8
21:00 Βραδιά «Γεωμυθολογίας».
Η πρωτότυπη εκδήλωση θα επιχειρήσει να «δέσει» τη γεωλογική ιστορία του τόπου με τις ερμηνείες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Η μυθική «Τηθύς» (μία εκ των Τιτανίδων, κόρη του Ουρανού και της Γαίας) συναντά τη «θάλασσα της Τηθύος» (επιστημονική ονομασία του αρχαίου ωκεανού που άλλοτε ένωνε την ευρασιατική με την αφρικανική ήπειρο) και η αξεπέραστη ελληνική μυθολογία, με ισχυρή δόση από τους τοπικούς αρχαίους μύθους της περιοχής της Φθιώτιδας, συναντά την σύγχρονη γεωλογική επιστήμη και την παγκόσμια γεωλογική ιστορία, σε μία ένωση που μας ταξιδεύει λίγες χιλιάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω, πριν μας επαναφέρει στο σήμερα.
Θα ακολουθήσει νυχτερινό Beach party.

Δευτέρα 2/8
20:00 Κεντρική εκδήλωση:
«Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση σαρώνει τις λαϊκές κατακτήσεις και στήνει ένα αντιδραστικό καθεστώς καταστολής και τρομοκρατίας. Η ελπίδα στην ασίγαστη λαϊκή πάλη, στη δύναμη του μαζικού κινήματος».
Συζητάμε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας, και τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με υπόβαθρο την υγειονομική κρίση. Ποια είναι η «σφραγίδα» που αφήνουν στην Ελλάδα τα κύματα της πανδημίας του κορονοϊού;

Τρίτη 3/8
08:00 Αναχώρηση για τη μονοήμερη εκδρομή με βασικούς σταθμούς της την Καλύβα του Άρη (όπου ο Βελουχιώτης όρκισε τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ), τη μαρτυρική κωμόπολη της Υπάτης (με αρχαίο κέντρο της το μεσαιωνικό κάστρο σε κορυφή υφώματος, που το κάνει να μοιάζει με «εναέριο φρούριο»), και τον Γοργοπόταμο (με την ανατίναξη της σιδηροδρομικής του γέφυρας με πρωταγωνιστή τον ΕΛΑΣ, να αποτιμάται ως μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου). Θα επισκεφτούμε περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους, στολισμένες ανεξίτηλα από μνήμες ηρωικών αγώνων.
22:00 Μουσική βραδιά με βαλκανικά και σμυρναίικα τραγούδια.
Ο μοναδικός δεξιοτέχνης Κλέαρχος Κορκόβελος (κύμβαλο, φωνή), με τον Γλαύκο Σμαριανάκη δίπλα του (βιολί, φωνή), και την Αλίκη Παπαπέτρου στην κιθάρα, υπόσχονται για το βράδυ της 3ης Αυγούστου να είναι μια ιδιαίτερη σε ακούσματα, ξεχωριστή και ζωηρή σε ρυθμούς μουσική βραδιά!

Τετάρτη 4/8
22:00 Μουσικό αφιέρωμα στον λαϊκό μουσικοσυνθέτη Β. Τσιτσάνη από το μουσικό σχήμα της Πορείας.
Συνεχίζοντας την παράδοση των μουσικών αφιερωμάτων των τελευταίων χρόνων, το μουσικό σχήμα της Πορείας τιμώντας το πλούσιο λαϊκό και ρεμπέτικο μουσικό έργο του πολύ σημαντικού μουσικοσυνθέτη, ερμηνεύει επιλεγμένα και πολυαγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια σε ρυθμούς ζεϊμπέκικου, χασάπικου και όχι μόνο…

Πέμπτη 5/8
20:00 Κεντρική εκδήλωση
«Οι ιστορικές και πολιτικές διαστάσεις της ελληνικής επανάστασης και οι προεκτάσεις τους στο σήμερα».
Η δεύτερη συζήτηση-εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του ’21, θα περιστραφεί στους μακρόχρονους και ηρωικούς αγώνες που έχουν δοθεί στη χώρα μας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, ενός στόχου που ακόμη αναζητά την πλήρη δικαίωσή του.

Παρασκευή 6/8
21:00 Βραδιά θεάτρου.
Με τίτλο «Ικέτιδες του Αισχύλου – Τότε και σήμερα» η θεατρική ομάδα Σήματος (Αθήνα) θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την ομώνυμη τραγωδία. Οι Ικέτιδες, κόρες του Δαναού, προσπαθούν να αποφύγουν τον αιμομικτικό γάμο με τα ξαδέλφια τους, τους γιους του Αιγύπτου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να τις παντρευτούν με τη βία. Οι κοπέλες καταφεύγουν από την Αίγυπτο στο Άργος και ζητούν άσυλο. Το έργο πραγματεύεται την προσφυγιά και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία με τρόπο εξαιρετικά επίκαιρο.
Η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο «Ω! τι κόσμος μπαμπά», μια εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά που παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, αν και γραμμένη τη δεκαετία του ’70. Το σαθρό πολιτικό σύστημα, η αλλοίωση των ανθρωπίνων σχέσεων και το κυνήγι του ανθρώπου για τον εύκολο πλούτο είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στο συγκεκριμένο έργο με έναν ιδιαίτερο κωμικοτραγικό τρόπο.
Θα ακολουθήσει νυχτερινό Beach party

Σάββατο 7/8
Γλέντι με λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Στο κλείσιμο του 9ήμερου προγράμματός του Camping μας, η Πορεία διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά με τις καθιερωμένες μας ψησταριές, ζωηρή μουσική, κλήρωση λαχειοφόρου, κ.ά!

Κυριακή 8/8
Ημέρα αναχώρησης από το camping.

Η Πορεία εξασφάλισε και φέτος πολύ χαμηλές τιμές/ημέρα για όλους τους φίλους και συναγωνιστές που θα διαμείνουν σε σκηνές (μόλις 6,5 ευρώ) με ένα επιπλέον εφάπαξ ποσό οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης του camping μας ίσο με 5 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6989928824 (Αλεξία) και 6957319990 (Γιώργος). Τηλέφωνο επικοινωνίας για δωμάτια, 6983007584 (Αριάδνη).
Βαδίζοντας προς την καλοκαιρινή ανάσα που τόσο θα χρειαστούμε όλοι μας, στο site της Πορείας θα αναρτηθούν πληροφορίες που θα αφορούν τη μετάβαση, τη διαμονή, το πρόγραμμα του 9ου Κάμπινγκ της Πορείας!