Την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα χάθηκαν περίπου 600 άνθρωποι καθώς καθημερινά είχαμε 90-100 θανάτους. Οι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του ΕΟΔΥ, είναι πάνω από 600 και καθημερινά τα κρούσματα είναι 7-8.000 ενώ την ίδια ώρα το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του εν μέσω κορονοϊού, με τις ΜΕΘ ασφυκτικά γεμάτες και τις καταγγελίες των υγειονομικών για τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση εγκαινιάζει περιπολικά.

Ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ελλάδα με δεκάδες θανάτους καθημερινά, η Ελληνική Αστυνομία, παραλαμβάνει οχήματα για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, την αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού, αλλά και για την μεταφορά ασθενών με Covid-19 (του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας ή πολιτών; και γιατί άραγε να μη διατεθούν στο ΕΣΥ;), ύψους άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ που αποσπάστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη παραλαβή οχημάτων και μηχανών από την αστυνομία, μία από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Ναι, αλήθεια είναι πως την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία στενάζουν και οι υγειονομικοί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνάμεις τους, αλλά συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή, η κυβέρνηση του δόγματος «ασφάλεια και τάξη» παρουσιάζει τις νέες αγορές οχημάτων για την αστυνομία!
Ναι, αλήθεια είναι πως αντί να κάνουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για τη δημόσια Υγεία, κόβουν… κορδέλες για περιπολικά!

Συγκεκριμένα, με 280 νέα οχήματα, ενισχύθηκε η αστυνομία, μας ενημερώνει η κυβέρνηση στις 24 Νοεμβρίου. Μάλιστα, τα οχήματα τα παρέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, παρουσία και του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Τα οχήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 2.700 νέα οχήματα που έχουν παραλάβει μέσα στο 2020 και το 2021.

Πόσο κόστισε η τελευταία παραλαβή; 6.160.220 ολόκληρα ευρώ που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια! Ναι, 6.160.220 ευρώ που θα μπορούσαν να δαπανηθούν στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Και το Καλοκαίρι όταν η χώρα καιγόταν…
Το ίδιο έγινε και μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε Εύβοια και Πελοπόννησο και ενώ η φωτιά στα Βίλια Αττικής συνέχιζε το καταστροφικό της έργο χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί. Και εκείνη ακριβώς την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε για ακόμη μία φορά να επενδύσει στην καταστολή. Αντί για Πυροσβεστικά, πάλι νέα περιπολικά.

Την ίδια ώρα, επιβάτες παστωμένοι σαν τις σαρδέλες συνωστίζονται στα λεωφορεία και στα τρένα, αλλά -όπως μας έχει πει η κυβέρνηση- «λεωφορεία δεν μπορεί να γεννήσει». Πράγμα που, δύο χρόνια τώρα πανδημίας, ο ελληνικός λαός το έχει εμπεδώσει πλήρως δια του …υγειονομικού πρωτοκόλλου της «παστωμένης σαρδέλας».

Η αδυναμία να κυκλοφορήσει ο αναγκαίος αριθμός οχημάτων στις οδικές συγκοινωνίες και στις συγκοινωνίες σταθερής τροχιάς δεν είναι… «φυσικό φαινόμενο». Οφείλεται στις τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα, συνολικά σε υλικοτεχνική υποδομή, και σε προσωπικό, καθώς τα τελευταία λεωφορεία αγοράστηκαν το 2009, πριν από 11 χρόνια!

Τι κι αν έχουμε ήδη 17.000 νεκρούς, πολλοί από τους οποίους πέθαναν πριν προλάβουν να μπουν στις ΜΕΘ, αφού στις τελευταίες υπάρχουν ουρές και σειρά προτεραιότητας…

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε… Εντάξει μπορεί τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα, μπορεί οι γιατροί και οι νοσοκόμοι να είναι στα όρια της κατάρρευσης, μπορεί οι ΜΕΘ να μην χωρούν άλλους, αλλά… η αστυνομία εξοπλίζεται…

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχούμε… Όλα είναι ωραία και πάντα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου!