Μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, στις 27 Φεβρουαρίου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διακήρυξε μια «ιστορική καμπή». Η ιμπεριαλιστική ειρήνη αντικαταστάθηκε από την προετοιμασία για πόλεμο. Υπήρχαν ακόμη διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι ο στόχος ήταν να τερματιστεί ο πόλεμος.

Ωστόσο, ο πόλεμος έγινε πιο βάναυσος, ξεκίνησε μια σπείρα εξοπλισμών.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει μια νέα φάση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δηλώνουν τώρα ότι ο στόχος είναι να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο. Ωστόσο, μια ουκρανική νίκη επί της Ρωσίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση βαρέων επιθετικών όπλων και μόνο εάν το ΝΑΤΟ επέμβει άμεσα. Αυτή θα ήταν η αρχή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Κάθε κριτική αυτής της πορείας καταστέλλεται με πολεμοχαρή και ψευδή προπαγάνδα. Κάθε παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε με αυτό. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοινώνει ότι οι μεταφορές βαρέων όπλων θα βομβαρδιστούν και θα θεωρηθούν ως είσοδος του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα. Η γερμανική κυβέρνηση τώρα θα προμηθεύει επίσης βαρέα όπλα και συμμετέχει όλο και περισσότερο στον πόλεμο. Στη βάση της αμερικανικής αεροπορίας Ramstein (Γερμανία), σήμερα 40 χώρες σχημάτισαν μια πολεμική συμμαχία.

Μέχρι σήμερα, καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να κάνει παραχωρήσεις. Η ειρήνη δεν γίνεται αλλιώς! Για να τερματιστεί ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, στη Συνθήκη Ειρήνης του Μπρεστ-Λιτόφσκ ο Λένιν παραχώρησε ακόμη και πολλά εδάφη.

Σε αυτή τη φάση της επιταχυνόμενης αποσταθεροποίησης του ιμπεριαλιστικού παγκόσμιου συστήματος, τίθεται αμέσως το ερώτημα: Οι πολέμαρχοι θα φτάσουν τα σχέδιά τους στα άκρα; Ή οι μάζες του κόσμου θα σταματήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω της ενεργού αντίστασης και θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα: είναι καιρός να αναλάβουμε τον αγώνα για το μέλλον της ανθρωπότητας στον γνήσιο σοσιαλισμό!

Ελάτε στις 8 Μαΐου στο Essen/Gelsenkirchen για την πρώτη εκδήλωση ενός νέου κινήματος ειρήνης!

Είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα μέχρι τώρα διαδήλωση που αντιτίθεται με μεγάλη σοβαρότητα στον κίνδυνο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και σε κάθε ιμπεριαλιστή επιτιθέμενο.

Απαιτούμε:

Άμεση διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία! 2. Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του και να πληρώσει για τις ζημιές του πολέμου! 3. Αποχώρηση όλων των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την Ανατολική Ευρώπη! 4. Κατάσταση ουδετερότητας για την Ουκρανία! 5. Σταματήστε τον οπλισμό της Μπούντεσβερ και τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας! 6. Καταπολεμήστε τη μετατόπιση των πολεμικών βαρών στην εργατική τάξη και τις πλατιές μάζες! ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΡΑ!

Διαδήλωση και συγκέντρωση με εγκαίνια σοσιαλιστικού μνημείου: 8 Μαΐου, 11 π.μ., Zweigertbrücke στο Έσσεν // από τη 1 μ.μ. Schmalhorststr. 1 στο Gelsenkirchen
Demo, ομιλίες, πολιτιστικά, αναψυκτικά.
26 Απριλίου 2022