Με 300 ευρώ κοστολογείται το… χαμόγελο των εργαζόμενων σε γνωστή αλυσίδα super market. Με αυτά τα 300 ευρώ θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και άλλες βιωτικές ανάγκες…

Και να «ευχαριστούν» που τα έχουν, όπως λέει και η περιφερειακή διευθύντρια της εταιρείας στο… ραβασάκι της.

«- Επειδή έχετε δουλειά

-Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300€ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)

– Επειδή εργάζεστε σε μια εταιρεία που σας σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας

-Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε

-Επειδή πληρώνεστε για αυτό

-Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο

-Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε»

Και συμπληρώνει με… νόημα (ανοιχτό εκβιασμό θα μπορούσε να πει κανείς):

«Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα της έρευνας του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στο μήνα»

Τα… «μασάει» ο Νεφελούδης

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, έκανε λόγο για «ακραίες εκφράσεις ανθρώπων, χωρίς συνείδηση κοινωνικού χαρακτήρα» και δήλωσε ευχαριστημένος από την ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία μιλούσε για… «μεμονωμένο περιστατικό», αποποιούμενη τις ευθύνες που της αναλογούν.

Καμία έκπληξη… Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κάνει «πλάτες» στην εργοδοσία. Αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα μάτια του λαού, της ντόπιας ολιγαρχίας, των ξένων πατρώνων.

Πρόκειται ουσιαστικά για συγκάλυψη της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά. Εργοδοτική αυθαιρεσία, ακόμη και βία, εργατικά ατυχήματα, καταγγελίες για άθλιες συνθήκες, πλήρης καταπάτηση των εργασιακών, ακόμη και των ανθρώπινων, δικαιωμάτων, με την απειλή της απόλυσης να χρησιμοποιείται κατά κόρον σα «βούρδουλας».

Όλα αυτά τα «μεμονωμένα περιστατικά» δεν συνιστούν παρά μια κατάσταση εργασιακού Μεσαίωνα (χωρίς εισαγωγικά ο όρος) που έχει επιβάλει η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Μια ζούγκλα εργασιακής εκμετάλλευσης, κόλαση για χιλιάδες εργαζόμενους. Άλλοτε «διακριτικά» και «κομψά», άλλοτε ολοφάνερα και ξεδιάντροπα.

Γι’ αυτό βροντοφωνάζουμε ξανά και ξανά:

Οργάνωση στα Σωματεία, στα Συνδικάτα, στις Συλλογικότητες

Κανένας εργαζόμενος μόνος του

Μαζικός Ανυποχώρητος Αγώ­νας ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα, τα μνημόνια και τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε, δανειστών.