Τελικά το κλίμα μαζικού εκφοβισμού που προωθείται το τελευταίο καιρό έπιασε τόπο, καθώς μόνο με τρόμο μπορεί να αντικρύσει κανείς το συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε στο Λευκοχώρι, της Γαστούνης Ηλείας, με αστυνομικούς να ρίχνουν κάτω, να ποδοπατούν, να δίνουν γροθιές και κλωτσιές σε έναν 22χρονο νέο ΑμεΑ. Την Πέμπτη το βράδυ, λοιπόν, αστυνομικοί χτυπάνε έναν νέο, ο οποίος  βρίσκεται έξω ακριβώς από το σπίτι του αλλά στα μάτια των αστυνομικών φαίνεται για “διαρρήκτης”. Ο νέος, δεδομένων των συνθηκών της στιγμής (να σημειωθεί πως θεωρείται άτομο με βαριά νοητική αναπηρία) αδυνατεί να φέρει την οποία αντίδραση και η αδυναμία αυτή μετατρέπεται σε δικαίωμα των αστυνομικών για ξυλοδαρμό… Και το αποκορύφωμα της όλης περίστασης είναι πως όλες αυτές οι σκηνές «πάταξης του εγκλήματος» λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια συγχωριανών και της ίδιας της μάνας του 22χρονου που αγωνιά για να σώσει το παιδί της (είναι τυχερή δηλαδή που δε ξυλοκοπήθηκε και αυτή ως συνεργός του «διαρρήκτη»).

Χαρακτηριστικά συμβάντα όπως του νεαρού της προχθεσινής νύχτας ή της βιαιότητας απέναντι στις κρατούμενες γυναίκες των φυλακών Θήβας, οι οποίες τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην αδιαφορία-αδράνεια της κυβέρνησης  για αποσυμφόρηση των φυλακών και λήψη μέτρων προστασίας, διεκπεραιώνουν ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης, όπως ακριβώς αποδεικνύεται και από τα «πολεμικά μέτρα» που έχουν παρθεί σε πολλές χώρες της Δύσης.

Τα ασφυκτικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, η κινητοποίηση των αστυνομικών μονάδων δημιουργούν τα κατάλληλα δεδομένα και επιτρέπουν στις δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας να καταπατούν ελευθερίες, να προβαίνουν σε εφαρμογές βίαιων τακτικών απέναντι σε συμπολίτες μας,  έχοντας την εντύπωση πως διαθέτουν κάποιο ιδιότυπο είδος ακαταλόγιστου.

Φυσικά αυτή η αντιδραστική συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να μην εφαρμόζεται και εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος. Ανεξάρτητα από τις όποιες εξαγγελίες της, η κυβέρνηση μέσω των απαγορευτικών της μέτρων επιτίθεται ξεδιάντροπα απέναντι στον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών, των «μαχητών της πρώτης γραμμής», όπως αρέσκεται να λέει και η ίδια, για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και υγείας.

Σε όλα αυτά τα αιτήματα των αγωνιζόμενων η κυβέρνηση προτιμά να απαντά με περιφρόνηση στη καλύτερη και με πρόστιμα και ποινικές διώξεις στη χειρότερη, όπως έδειξε και το πρόσφατο γεγονός με την αστυνομία να επεμβαίνει στην κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό.

Θεωρώντας δεδομένο ότι οι τακτικές ξυλοδαρμού δεν ευνοούν τον αγώνα απέναντι στον κορονοϊό, οφείλει σύσσωμος ο ελληνικός λαός να καταδικάσει τέτοιες ανεπίτρεπτες, χωροφυλακίστικου τύπου, σκηνές βίας εις βάρος πολιτών! Ο λαός μας να κάνει φανερή την αντίθεση του στο καθεστώς τρομοκρατίας που οικοδομείται και να θέσει ηχηρά το ζήτημα υπεράσπισης των δημοκρατικών του δικαιωμάτων!

Θοδωρής Γ., μέλος της Πορείας