Σε αλλαγές στο καταστατικό της ΠΟΕ -ΥΕΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) προχώρησε το 14ο Καταστατικό & Τακτικό Συνέδριό της, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο NOVUS στο Μεταξουργείο τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου 2022.

Όπως αναφερόταν στην κοινή πρόταση των ΔΗΣΚΙ (τέως ΠΑΣΚΕ) & ΔΑΚΕ μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης του Καταστατικού Συνεδρίου ήταν “…η Τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και η προσαρμογή του στις ρυθμίσεις περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μετά την ψήφιση του Ν.4808/2021…”, του γνωστού νόμου Χατζηδάκη.

Στα 4 άρθρα όπου υπήρξε τροποποίηση υπήρξε η προσθήκη “… με τη δυνατότητα συμμετοχής και ψηφοφορίας ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως με διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας του συμμετέχοντος, καθώς και του αδιάβλητου και της μυστικότητας της ψήφου…”.

Την πρόταση εισηγήθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μέλος της ΔΗΣΚΙ αλλά και της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ !!! Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στην Ομοσπονδία, επικαλέστηκε τους κινδύνους για δικαστικές περιπέτειες της Ομοσπονδίας, στον βαθμό που το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν απειλές για δικαστήρια από τη ΔΑΚΕ, σε κάποιο σωματείο εργαζομένων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και φυσικά αντί να καταγγείλει όποιους απείλησαν με τέτοιο τρόπο το συνδικαλιστικό κίνημα, προτίμησε με υπεύθυνο(!) τρόπο να νομιμοποιήσει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη φέρνοντάς τον εντός του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Όσο για το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του Ν.4808/2021, στην ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων, Κινήσεων, Συσπειρώσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αμέσως μετά τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων διαβάζουμε τα εξής : “…Η αποχή μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερη αν η διοίκηση, το υπουργείο και οι παρατάξεις που το στηρίζουν δεν προχωρούσαν σε πρωτοφανείς και εξευτελιστικές για τη διαδικασία μεθοδεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλά ΠΥΣΔΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές πήραν παράταση, ενώ e-mail «υπενθύμισης» των εκλογών έφταναν στους συναδέλφους μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου!!! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στις εκλογές δίνεται παράταση όταν ο κόσμος περιμένει έξω από τα εκλογικά κέντρα να ψηφίσει, τώρα όμως δόθηκε παράταση μήπως και πιεστεί κάποιος επιπλέον να ψηφίσει! Και φυσικά οι μεθοδεύσεις δεν σταμάτησαν εδώ: διενεργήθηκαν «εκλογές» στις οποίες δεν επιτρεπόταν να παρευρίσκονται στην καταμέτρηση οι εκπρόσωποι των σωματείων, ούτε και να βρίσκονται στις Δ.Δ.Ε. για να ελέγχουν τη διαδικασία, ενώ στα σωματεία δεν έχει δοθεί ούτε πρόσβαση στους καταλόγους ψηφισάντων για να μπορούν να τους ελέγξουν!…”.

Σχετικά με το πόσο αδιάβλητες ήταν οι εκλογές στο σωματείο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου πέρσι έγιναν ηλεκτρονικές εκλογές, δεν ειπώθηκε τίποτα στο Συνέδριο, αυτό που ειπώθηκε πάντως, ήταν ότι σε αυτές συμμετείχε και η ΔΑΣ (ΚΚΕ), γεγονός που ο εκπρόσωπός της στο Συνέδριο δεν διέψευσε.