Από την έναρξη των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στον κλάδο των τεχνικών εταιρειών καταγράφεται μεγάλη αύξηση αντεργατικών και έλλειψη στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι στον κορονοϊό.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει πλήθος κατασκευαστικών και μελετητικών εταιρειών για καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων όπως τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για απολύσεις εργαζομένων και για αναστολές συμβάσεων και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω κορονοϊού τις ΑΔΚ, ΠΡΙΣΜΑ, ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τεχνολογίες Αιχμής, Εργοστάσιο BiC, Γεωαπεικόνιση Α.Ε.Γ.Μ.Ε., ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί & Μελετητές ΑΕ και ΝΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ – Kraft Paints.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι εταιρείες, όπως αναφέρει η καταγγελία του Σωματείου, Πληθώρα εργοδοτών επιχειρούν να εφαρμόσουν την εκ περιτροπής εργασία, ενώ «προτρέπουν» τους εργαζόμενους τους είτε στην «επιλογή» της κανονικής άδειας για όσες ημέρες διαρκούν οι περιορισμοί είτε τους επιβάλλουν υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Η καταγγελία του Σωματείου μιλά για τεχνικά γραφεία και εταιρείες που περνούν αρχικά σε τηλεργασία και έπειτα μέσω μηνυμάτων σε αναστολές συμβάσεων ή και ακόμα σε απολύσεις. Ενώ δεκάδες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Σωματείου, είναι τα τεχνικά γραφεία, εργοτάξια και εργοστάσια που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων τους απέναντι στην πανδημία.