Όπως έδειξαν και οι εκλογές του Μάη, μπροστά στη φίμωση και σε κάθε είδους διακρίσεις σε βάρος των μικρότερων κομμάτων, ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις δημόσιες συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, τις συζητήσεις σε σπίτια, τις κομματικές εξορμήσεις και τη διακίνηση του «κοκκινοκίτρινου χαρτονιού» και του κομματικού υλικού, πόρτα-πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Στις προηγούμενες μέρες, χάρη στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, αντιμετωπίστηκε ξανά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις των παραβόλων για τις υποψηφιότητες του νέου εκλογικού αγώνα του Ιούνη, ύστερα από τις εκλογές του Μάη, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

H K.E. χαιρετίζει τις προσπάθειες όλων των συντρόφων και συναγωνιστών του Kόμματος και της Νεολαίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δούλεψαν με αγωνιστικό πνεύμα για την εκπλήρωση του οικονομικού πλάνου.

Για το M-Λ KKE, τα ποσά που απαιτούνται μόνο για την κάλυψη των απαραίτητων προϋποθέσεων της συμμετοχής στις εκλογές είναι υπέρογκα και δυσβάστακτα. Σ’ αυτές τις συνθήκες, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες, θα πρέπει να εντείνουμε στο έπακρο τις προσπάθειές μας, να κινητοποιηθούμε τολμηρά και αποφασιστικά, να συνεχίσουμε για όλο το διά­στημα της προεκλογικής περιόδου, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές, την οικονομική καμπάνια, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες πολιτικής-προπαγανδιστικής παρέμβασης του M-Λ KKE.

Απευθύνουμε πλατύ, αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, για να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει ξανά όσο γίνεται μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους, να βγούμε ενισχυμένοι από την εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στις εκλογές του Μάη, πριν ένα μήνα, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πολιτικές εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, ενώ τώρα ξεκίνησαν ήδη και προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες μπροστά στις εκλογές του Ιούνη πολιτικές συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις, παλεύοντας να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, να σπάσει το φράγμα της φίμωσης και των αποκλεισμών στις δυο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Τέτοιες πολιτικές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται μέχρι σήμερα στην Αθήνα, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Μοναστηράκι, στο Χολαργό, στην Ηλιούπολη, στον Πειραιά (Δραπετσώνα), τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, το Αγρίνιο, την Ικαρία, το Ηράκλειο, τη Σητεία, τον Αγ. Νικόλαο που πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη, ενώ σε μια σειρά άλλες πόλεις και περιοχές προετοιμάζεται η παρέμβασή μας και οργανώνονται εξορμήσεις, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.

Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, στόχος μας είναι το δυνάμωμα των δεσμών μας με εργαζόμενους, αγωνιστές του λαϊκού και αριστερού κινήματος, η δημιουργία σχέσεων με νέους αγωνιστές, η προσπάθεια να βάλουμε μια σοβαρή υποθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

Πλατιά διακίνηση προεκλογικού υλικού γίνεται από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ που έχει στηθεί στα Προπύλαια. Επίσης έχουν ετοιμαστεί και αναμεταδίδονται στο κομματικό σάιτ και στον «πρόλογο» τα νέα προεκλογικά σποτ.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις:

ΑΘΗΝΑ

(Κεντρική συγκέντρωση)

Σάββατο 17/6, 7:30 μ.μ.

Πλατεία Μοναστηράκι

ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Κυριακή 11/6, 7:00 μ.μ.

Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου

(Ελευθερίου Βενιζέλου 1)

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Παρασκευή 16/6, 7:00 μ.μ.

Στέκι Αριστερής Πρωτοβουλίας

Ιπποκράτους και Ορφέως

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Κυριακή 18/6, 7:30 μ.μ.

Δημαρχείο Δραπετσώνας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σάββατο 17/6, 7:30 μ.μ.

“ΠΥΞΙΔΑ”

(Μητσαίων 7)

ΒΕΡΟΙΑ

Παρασκευή 16/6, 7:30 μ.μ.

στο ΚΑΦΕ “Εκτός χάρτη”

(ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ)

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρασκευή 16/6, 8:00 μ.μ.

Συνεδριακό Κέντρο

Περιφέρειας Ηπείρου

Στοά “ΣΑΡΚΑ”

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη 14/6, 8:30 μ.μ.

Αίθουσα “Πάνθεον”

ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 20/6, 8:00 μ.μ.

Πλατεία Δημοκρατίας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τετάρτη 14/6, 6:30 μ.μ.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΙΚΑΡΙΑ
Αγ. Κήρυκος
Πέμπτη 22/6, 8:00 μ.μ.
Καφενείο Καντούνη

Καραβόσταμο
Κυριακή 18/6, 8:00μ.μ.
Καφενείο Πατάρια