Με το αντεργατικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να τσακίσει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μέσα από πολύχρονους, αιματηρούς αγώνες. Οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα κρατούν τους εργαζόμενους στο σκοτάδι και την αδράνεια απέναντι σε ένα πολύ βαρύ εργασιακό και συνδικαλιστικό χτύπημα που είναι έτοιμη να τους καταφέρει η κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεπεραστεί και οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες να ξεκινήσουν μαζικό αγώνα και να μην εγκλωβισθούν στην χωρίς αποτέλεσμα πρακτική μιας κινητοποίησης της τελευταίας στιγμής, όταν το νομοσχέδιο θα είναι ήδη έτοιμο στη Βουλή για ψήφιση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ κινείται σταθερά στην κατεύθυνση πως ο μόνος δρόμος για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι ο πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός, ο παρατεταμένος λαϊκός αγώνας που θα φράξει το δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική! Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να δώσει ελπίδα και αγωνιστική προοπτική στην πάλη του λαού.

Στα πλαίσια αυτά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου απευθύνουν κάλεσμα στα σωματεία, στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν και να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Ενάντια στο κλίμα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, τα συνδικάτα να οργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Προωθώντας αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ έχουν ξεκινήσει με αγωνιστικό παλμό πανελλαδική κινητοποίηση για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τους στόχους πάλης του εργατικού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτά σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας Πορεία το Σάββατο 22 Μάη θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις με την προκήρυξη, τον τηλεβόα, τις σημαίες, τα πανό και τις αφίσες:

– Πλατεία Νέας Σμύρνης, 11.30π.μ.

-Σταθμός Νομισματοκοπείου, Χαλάνδρι, 11.00π.μ.

-Κεντρική πλατεία Πετρούπολης , 11.30π.μ.

-Σταθμός Πειραιά Ηλεκτρικού 12.00π.μ.