Ιωάννινα – κέντρο
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Με την παρουσία τους, το μοίρασμα προκηρύξεων και με τρυκάκια, οι κομματικές οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ ξετύλιξαν την παρέμβασή τους σε νοσοκομεία στην Αττική και στην περιφέρεια.

Νοσοκομείο Γεννηματάς

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

  • Να  μη  φορτωθεί  ο  λαός  τα  σπασμένα  της επιδημίας
  • Να μην πληρώσει με τη ζωή του τη βάρβαρη πολιτική τους
  • 30.000  τα κενά  στη  Δημόσια  Υγεία!
  • Αντί για 3.000 (ΜΕΘ) που προβλέπει το ΕΣΥ, μόνον 600!
  • Τρομερές οι ελλείψεις ακόμη και σε μάσκες και σε διαγνωστικά υλικά!

Να γιατί καταφεύγουν στην καραντίνα και στην «ατομική ευθύνη».

Γιάννενα

Για   να  συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες  που οδήγησαν στην διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  –  ΕΕ,  κυβερνήσεις,  έμποροι της υγείας,  αφήνουν  το  λαό  μας  να  πληρώσει  με  την  ζωή  του  τη  νέα  καταστροφική  κρίση.

Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με στρατούς και καραντίνες, αλλά με οργανωμένο  και  πλήρως  στελεχωμένο  Δημόσιο  Σύστημα  Υγείας. Ο  ανύπαρκτος στην κρίση αυτή, ιδιωτικός τομέας Υγείας, καταρρίπτει κάθε  νεοφιλελεύθερο δόγμα.

Νοσοκομείο Χατζηκώστα (Ιωάννινα)

Το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα μας  πάει  πίσω  ολοταχώς  στον  κοινωνικό μεσαίωνα

  • Να δοθούν τώρα λεφτά για Δημόσια Δωρεάν Υγεία
  • Προσλήψεις, άμεσα,  μόνιμου  ιατρονοσηλευτικού  προσωπικού & προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού
  • Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος
  • Άνοιγμα Νοσοκομείων, Κλινικών και ΜΕΘ
  • Επίταξη ιδιωτικών κλινικών
  • Μέτρα προστασίας και στήριξης για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία
  • Όχι στις απολύσεις και στις περικοπές μισθών
  • Να μη καταστρατηγηθούν εργατολαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, με πρόσχημα  την  κρίση.
  • Όχι στον μαζικό εκφοβισμό και στην τρομοκρατία

Όπως  δεν  ήμασταν  «όλοι μαζί»  στα  δέκα χρόνια της  μνημονιακής  λαίλαπας,  έτσι  και  τώρα – ο κόσμος  της  φτώχειας  και  ο  κόσμος  του  πλούτου –  δεν  είμαστε  «όλοι μαζί».  Είμαστε  απέναντι.

Νοσοκομείο Νίκαιας

Με δεδομένη την κρατική ανευθυνότητα, παίρνουμε σήμερα τα μέτρα αυτοπροστασίας και οργανώνουμε τους δικούς μας αγώνες. Με αφύπνιση και χειραφέτηση  από  την  ψεύτικη προπαγάνδα τους, με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα  για  το  δικό  μας  παρόν  και  μέλλον.

Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Καταγγέλλουμε το γεγονός, ότι ενώ όλες αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν  με  λογιών – λογιών κυβερνητικούς  και  καθηγητάδες, δεν έδωσαν τον λόγο  σε   εκπροσώπους  των – κατά τα άλλα – «ηρώων  της  πρώτης  γραμμής»,  των  Ομοσπονδιών  Νοσοκομειακών  Γιατρών  και  Νοσηλευτών  (ΟΕΝΓΕ,  ΠΟΕΔΗΝ).

“Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς”

Στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη – Ιπποκράτειο

Με παρέμβαση σε 2 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο και το Αχεπα, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Υγειονομικών η ΕΡΓΑΣ Θεσσαλονικης και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Θεσσαλονίκη – ΑΧΕΠΑ

Στα Γιάννενα

Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Παρεμβάσεις πραγματοποίησε το Μ-Λ ΚΚΕ στα Γιάννενα εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία.

Στα Γιάννενα ορίστηκαν δυο κινητοποιήσεις, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στις 12 το μεσημέρι και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη 1.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με το πανό του και τα υλικά του και στις 2 συγκεντρώσεις.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Παρέμβαση της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια ενόψει της ημέρας αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην υγεία

Νοσοκομείο Βέροιας

Παρέμβαση με αφισοκόλληση πραγματοποίησε σήμερα η Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Βέροιας, ενόψει της αυριανής ημέρας αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην υγεία και ενόψει όλων των κρίσιμων εξελίξεων σε κάθε εργασιακό ζήτημα.

Αγωνιζόμαστε σήμερα για:
Στήριξη και χρηματοδότηση όλων των αναγκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας– Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες στα νοσοκομεία– Να λειτουργήσουν και να εξοπλιστούν τώρα όλες οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές– Να επιταχθούν τα διαγνωστικά τεστ των ιδιωτικών κέντρων– Μέσα και είδη προστασίας και υγιεινής για όλους τους υγειονομικούς.-Να ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία που σφράγισε η πολιτική των μνημονίων

Με τον αγώνα μας υπερασπίζουμε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Όχι στα νέα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα.
Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ- ολιγαρχίας

Ημαθία

Μ-Λ ΚΚΕ K.O. Ικαρίας: Κάλυψη τώρα όλων των κενών και των αναγκών στα δημόσια Νοσοκομεία

Ανακοίνωση της Κομματικής οργάνωσης  Ικαρίας

Κάλυψη τώρα όλων των κενών και των αναγκών στα δημόσια Νοσοκομεία.

«Ο αόρατος εχθρός» κάνει πολύ ορατή την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και τώρα να οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε μεγαλύτερη υποβάθμιση.

«Ο αόρατος εχθρός» έγινε όχημα και άλλοθι της κυβέρνησης, για τα νέα πιο σκληρά και πολύ ορατά μέτρα που πυρετωδώς νομοθετεί ενάντια στους εργαζόμενους τώρα που μας έχει κλειδαμπαρωμένους. Μπροστά στην παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία φαινόταν να έρχεται πριν προκύψει ο κορονοϊός, τα καπιταλιστικά συστήματα σ όλο τον πλανήτη παίρνουν μέτρα για να την φορτώσουν και πάλι στους λαούς και στους εργαζόμενους.

Οι τραγικές εικόνες από τα διαλυμένα συστήματα υγείας της «πολιτισμένης», «ανεπτυγμένης» Δύσης αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές της αξίες της. Χρησιμοποιούν τα εκατομμύρια των εργαζομένων σαν αναλώσιμο είδος μιας χρήσης κι όταν χρειαστούν περίθαλψη τους θάβουν ομαδικά η τους στέλνουν να πεθάνουν στο σπίτι. Η περίφημη αλληλεγγύη των χωρών της ΕΕ έγινε κομμάτια και θρύψαλα από έναν ιό.

Τα νοσοκομεία έχουν αφεθεί στις αντοχές του προσωπικού, όσων δεν έχουν ακόμα νοσήσει, πεθάνει η δεν είναι σε καραντίνα. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να καλύψει τα δεκάδες χιλιάδες κενά στο ΕΣΥ. Το υγειονομικό υλικό που φτάνει  ως βοήθεια, φαίνεται πως θέλει πολύ χρόνο να φτάσει (αν φτάσει) στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ από 800 που μας λένε είναι 220 με τις 90 ήδη πιασμένες. Τα τεστ ανύπαρκτα. Έριξαν όμως στη μάχη του κορονοϊού 35 καινούρια περιπολικά!!

Ολημερίς  βομβαρδιζόμαστε απ όλα τα ΜΜΕ από μια μονόπλευρη ενημέρωση που επιδιώκει να σπείρει τον τρόμο, τον πανικό, την παράλυση των πολιτών. Που επιδιώκει να μας πείσει πως όλα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πολύ καλά. Μόνο που απ όλα τα πάνελ έχουν κοπεί αυτοί που θα μετέφεραν την  πραγματική εικόνα, «οι ήρωες τις πρώτης γραμμής» όπως υποκριτικά αποκαλούν γιατρούς και νοσηλευτές τώρα, ελπίζοντα να τους κλείσουν το στόμα. Μας λένε να μην φοράμε μάσκες γιατί δεν χρειάζεται. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν; Έχουν γίνει είδος πολυτελείας. Μας λένε να κάτσουμε σπίτι  ακόμα κι αν είμαστε άρρωστοι γιατί τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους. Αν πεθάνουμε η ευθύνη ΑΤΟΜΙΚΗ.

Σ όλη την Περιφέρεια, ειδικότερα στα νησιά, όπως και στην Ικαρία, μετρούν οι κυβερνήσεις όλα τα χρόνια το κόστος της ζωής μας. Την βρίσκουν πολύ φτηνή για να έχουμε Νοσοκομείο. Όμως οι προσπάθειές τους να το κλείσουν, σκόνταψαν στους ασταμάτητους αγώνες μιας ολόκληρης κοινωνίας. Σ αυτούς πρωτοστάτησαν σωματεία και συλλογικότητες, αυτά που οι κυβερνήσεις θέλουν να διαλύσουν. Το νοσοκομείο  κρατήθηκε. Τώρα παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, σώζει ζωές. Κρατήθηκε και αναδείχνει πως  ο συνεχής αγώνας για ένα δημόσιο σύστημα υγείας είναι αναγκαίος όσο ποτέ. Ιδιαίτερα  τώρα που έγινε απόλυτα ορατός ο αισχροκερδής ρόλος του ιδιωτικού τομέα υγείας: Που εμφανίστηκε ακόμα και στο μικρό μας νησί  και μάλιστα τον καιρό των μνημονίων, να διεκδικεί είτε σαν επιχείρηση είτε ατομικά το ισχνό βαλάντιο των κατοίκων.Η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα νομιμοποιεί την αισχροκέρδεια του ιδιωτικού τομέα υγείας και χωρίς ντροπή τον ενισχύει  με δεκάδες εκατομμύρια αντί να τον επιτάξει. Φιμώνει και αφήνει απροστάτευτους ακόμα και από μάσκες αυτούς που «τρώνε πρώτοι τις σφαίρες», παριστάνοντας πως τους χειροκροτεί και ενεργοποιεί τον νόμο της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης σε περίπτωση που τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν.

Καμιά συμφιλίωση δεν μπορεί να υπάρχει με αυτή την απάνθρωπη πολιτική και τους εκφραστές της που αφήνουν ανυπεράσπιστο το λαό και την υγεία του, που ακόμα και σήμερα αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα φοβούμενοι μην τους τραβήξουν το αφτί τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους.

Καμιά συμφιλίωση με τις δυνάμεις που κρύβουν τις εγκληματικές τους ευθύνες και τις μεταθέτουν στην κοινωνία με την αντιδραστική θεωρία της ατομικής ευθύνης και την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού

Καμιά συναίνεση με τις δυνάμεις της δεξιάς διακυβέρνησης που μας θέλει μουγκούς και φοβισμένους, την αστυνομία κυρίαρχη στους δρόμους και την εργοδοσία ανεξέλεγκτη.

    Να πάρουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αυτοπροστασία μας, με αίσθημα πάνω απ όλα κοινωνικής ευθύνης και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες.

Να απαιτήσουμε τη στελέχωση του Νοσοκομείου στην Ικαρία του κέντρου υγείας και των Ιατρείων στα χωριά , τον εξοπλισμό τους με τα μηχανήματα που λείπουν και τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα υλικά και κυρίως υλικά προφύλαξης.

Να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, το άπλωμα της ανεργίας, το κόψιμο του μεροκάματου, η καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων.

Να μην γονατίσουμε από την τρομοκρατία. Να γονατίσουμε μόνο από σεβασμό μπροστά στους νεκρούς Να υποκλιθούμε στους εργαζόμενους της υγείας που μάχονται απροστάτευτοι για όλη την κοινωνία και να στηρίξουμε όπως μπορούμε τον αγώνα τους,

Να μείνουμε όρθιοι και με περισσότερη γνώση και αποφασιστικότητα να ετοιμαστούμε για νέους αγώνες. Είναι αναγκαίο ΤΩΡΑ να απαιτήσουμε όλοι, κάλυψη όλων των κενών και των αναγκών στα δημόσια νοσοκομεία, όπως οι μαχόμενοι του κλάδου τα αναδείχνουν.

Ηράκλειο: παράσταση διαμαρτυρίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου συμμετείχε σήμερα στην ημέρα δράσης που αποφάσισε και διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ. Υποστήριξε το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και κατέθεσε πρόταση συμμετοχής και στήριξης των κινητοποιήσεων των τοπικών ενώσεων των νοσοκομειακών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στήριξε την κινητοποίηση αλλά δεν δεσμεύτηκε η πλειοψηφία του για την παρουσία της έξω από τα νοσοκομεία της πόλης, όπου ήταν προγραμματισμένες οι διαμαρτυρίες.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση παραβρεθήκαμε έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και αναρτήσαμε πανώ διεκδικώντας άμεση κάλυψη όλων των αναγκών για ένα δωρεάν και δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας,

Στο χώρο του Βενιζελείου παραβρέθηκαν και άλλες συλλογικότητες ενώ αισθητή ήταν η παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι εμφατικά επιτηρούσαν χωρίς όμως να προκαλέσουν.

Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σπάσουν το τοίχος της σιωπής και να αντισταθούν στον καλλιεργούμενο φόβο και την πολιτική της λαϊκής τρομοκράτησης διεκδικώντας τα αυτονόητα και αναφαίρετα δικαιώματα στην υγεία, την περίθαλψη, την παιδεία, τη σταθερή δουλειά, την συνδικαλιστική δράση και πολιτική ελευθερία.