Συνεχίζονται εντατικά οι φανερές και υπόγειες διεργασίες των υποψηφίων στην εσωκομματική κούρσα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Στις διεργασίες αυτές παρεμβαίνουν ωμά και απροκάλυπτα  τα βασικά οικονομικοπολιτικά κέντρα εξουσίας αλλά και εκπρόσωποι του δικομματισμού, υποδεικνύοντας ως καταλληλότερο για το χρίσμα κατά περίπτωση τον υποψήφιο της αρεσκείας τους.
Στα πλαίσια αυτά είναι γνωστό  πως ο Α.  Λοβέρδος, εραστής της αλήστου μνήμης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, πριμοδοτείται αφειδώλευτα εδώ και καιρό από υποτιθέμενες δημοσκοπήσεις και κυβερνητικά παράκεντρα, καθώς αποτελεί τον «εκλεκτό» – πολιτικό συγγενή της ΝΔ για το σενάριο της κεντροδεξιάς σύγκλισης που απεργάζονται τα αστικά επιτελεία με φόντο την αναμόρφωση του ρευστού πολιτικού σκηνικού. Κατά τα λοιπά ο Α.  Λοβέρδος θεωρεί σαν βασικό του ανταγωνιστή τον Γ. Παπανδρέου, αν και όλα δείχνουν πως διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο αποτελεί ο φέρελπις Ν. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου αφού τόνισε  πως «δεν αναζητά τη δικαίωση, ούτε τη ρεβάνς», έσπευσε (στον απόηχο των δημαγωγιών περί προοδευτικής διακυβέρνησης που ηχούν ευχάριστα στα αυτιά του Τσίπρα) να διευκρινήσει πως «δε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός… ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει συντηρητικό κόμμα». Επιχειρώντας σε μια διαστροφή της κοινής λογικής να αποσείσει από πάνω του τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν, καθώς  επί πρωθυπουργίας του εγκαινιάστηκε το μνημονιακό αλυσόδεμα του λαού και της χώρας, επικαλέστηκε την έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που καταλόγιζε τις ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μέχρι το 2009 στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή. Στα πλαίσια της αντιδεξιάς λογοκοπίας του, ο Γ. Παπανδρέου -που σήμερα διαβεβαιώνει πως «αν κατέβαινε η Φ. Γεννηματά, θα την στήριζε» στις εσωκομματικές εκλογές- εμφανίστηκε λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ που «συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε τότε με τον κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς». Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ, με περίσσεια πολιτικού οππορτουνισμού ο Γ. Παπανδρέου αντέτεινε «κοιτάμε το μέλλον και πάμε μπροστά. Τα άλλα είναι στο παρελθόν». Ολα δείχνουν πως, βαδίζοντας προς την 5η Δεκέμβρη, ημερα διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, οι κακοφωνίες και τα «συντροφικά αλληλομαχαιρώματα» -εν μεσω αναδιατάξεων, επιμέρους συμμαχιών και ρήξεων των αλληλοϋποβλεπόμενων στρατοπέδων- θα έχουν την τιμητική τους, καθιστώντας το διακύβευμα της «ενότητας» πουκάμισο αδειανό.