οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τα Ιεροσόλυμα
Λίγες ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα 2019, και το θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός είχε μπει ήδη σε αμφισβήτηση. Η έρευνα του δημοσιογράφου Δ. Αλικάκου, η οποία και παρουσιάστηκε στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός», ισχυριζόταν ότι το Ανέσπερο Φως δεν Κατέρχεται, όπως πολλοί νομίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά παράγεται, και μάλιστα με πεζό τρόπο, δια απλής κίνησης του αναπτήρα στα χέρια κάποιου διαπιστευμένου επιστάτη του Πανάγιου Τάφου. Η μαρτυρία του ίδιου του Σκευοφύλακα που άναψε φωτιές, ήταν πράγματι αρκετά κατηγορηματική, και δεν επέτρεπε περιθώρια σε πολλές πολλές ερμηνείες:
«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;»
Το πιο φοβερό στην υπόθεση αυτή είναι το γεγονός ότι ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε με μια αμφισβήτηση ενός θαύματος που έγινε πριν από 2.000 χρόνια (πχ. η μετατροπή του νερού σε κρασί στον Γάμο της Κανά), οπότε η γνώση μας, οι μαρτυρίες μας, και τα επιχειρήματά μας, εδράζονται σε ένα έδαφος σχετικότητας, αλλά σε ένα θαύμα των ημερών μας. Εν προκειμένω, αμφισβητείται το σύγχρονο θαύμα του Μεγάλου Σαββάτου, όπως το γνωρίσαμε στις τελευταίες δεκαετίες, λ.χ. στα σωτήρια έτη 2017, 2018, 2019, μετά Χριστόν.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από την Αθήνα
Μετά την αμφισβήτηση του θαύματος του Μεγάλου Σαββάτου, σειρά πήρε η αμφισβήτηση του θαύματος της Μεγάλης Παρασκευής. Όπως όλοι γνωρίζουμε, κατά έναν περίεργο και, ταυτόχρονα, απολύτως εξηγήσιμο λόγο, την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής και συγκεκριμένα την ώρα της Περιφοράς του Επιταφίου, ο ουρανός είναι σκεπασμένος με σύννεφα: αυτή είναι η έκφραση της Θλίψεως του Θεού για τον θάνατο του Υιού Του. [Προσοχή: ο όρος «Θλίψη» να ερμηνεύεται μέσα στα ειδικά πλαίσιά του, καθότι ο Θεός Γνώριζε τι θα συμβεί, ο Ιησούς επίσης Γνώριζε τι θα συμβεί, ενώ ακόμη και ο Ιούδας γνώριζε τι θα συμβεί (σύμφωνα με το «Ευαγγέλιο του Ιούδα», ο χειρότερος μαθητής του Χριστού πρακτικώς ισχυρίζεται ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται καταραμένος και προδότης, καθότι ο ίδιος απλώς υλοποιούσε, θέλοντας και μη, το Μεγάλο Σχέδιο, το οποίο είχε για συστατικό του στοιχείο τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου)].
Στην περίπτωση αυτής της αμφισβήτησης έχουμε να κάνουμε με μια ιδιοτυπία: ΔΕΝ πρόκειται για ένα θαύμα που έγινε πριν από δύο περίπου χιλιετίες, ΔΕΝ πρόκειται για ένα θαύμα της τελευταίας περιόδου, αλλά για ένα θαύμα που συντελείται αδιαλείπτως τα τελευταία 1986 χρόνια, τις Μεγάλες Παρασκευές.

Η αμφισβήτηση, αυτήν τη φορά, ήρθε από την Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι οι γενικόλογες μετεωρολογικές προβλέψεις της προηγούμενης ημέρας μιλούσαν για συννεφιά, το απόγευμα και βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 2019, και καθ’ όλη τη διάρκεια της Περιφοράς του Επιταφίου, ήταν κατηγορηματικά ανέφελο. Φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το κέντρο της Αθήνας, καταγράφοντας τον ουρανό πάνω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην άλλη πλευρά του ουράνιου θόλου; Πάλι ανέφελος ουρανός! Γιατί;

Για όλα υπάρχει μία λογική εξήγηση
Τις τελευταίες ημέρες, ίσως αυτό έχει να κάνει και με τις Ευρωεκλογές, οι μαρξιστές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει αμπάριζα όλες τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια, κάνοντας ανοίγματα στον …«μεταφυσικό» χώρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, στη γενική κατεύθυνση που χάραξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήδη από τη γέννηση του θρησκευτικού έτους, δύο νυν βουλευτές και, δη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να φωτογραφηθούν δίπλα στον Μητροπολίτη και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο. Θυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης, όπως αναγνωρίζει και η …wikipedia, έχει κατηγορηθεί έντονα και για τη στήριξη του σε ακροδεξιές αντιλήψεις, αλλά και στο νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ενισχυμένα ανοίγματα και ρίχνει γέφυρες προς τη χριστιανοσύνη και την Εκκλησία, προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορεί από το χαμένο μεταφυσικό έδαφος (και από τα εκλογικά του ποσοστά), όμως, με τη μορφή και τη συνέπεια Θείας Δίκης, τα θαύματα δείχνουν να εγκαταλείπουν, το ένα μετά το άλλο, την ελληνική κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέχεια, στις κάλπες.