Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός. Δεν σας έχω γράψει άλλη φορά στο παρελθόν. Θα σας στεναχωρήσω, καθότι θεωρώ εαυτόν γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως, ωστόσο δεν κρίνω ότι είναι σωστό οι πολίτες της ευνομούμενης πολιτείας μας να αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει στους άλλους πολιτικούς χώρους, και «να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά».

Επειδή ανήκω στη λαϊκή δεξιά, είμαι βαθιά δημοκράτης, και στη βάση αυτή θα ήθελα να σας απευθύνω δύο ερωτήματα, που μου γεννήθηκαν έπειτα από την ομιλία σας στην ωραιότατη έναρξη του φεστιβάλ της ΚΝΕ. Όλο το φεστιβάλ ήταν ωραιότατο, και πολύ καλά έκαμαν και τα ΕΑΑΚ και το ΜΑΣ και έπαυσαν για μια εβδομάδα κάθε άλλη κινητοποίηση και πορεία, και άφησαν ησύχους για λίγες ημέρες τους 400 αστυνομικούς της ΟΠΠΙ, για να δώσουν έδαφος στους 350 καλλιτέχνες της ΚΝΕ.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
α) στην ομιλία σας κατά λέξιν είπατε:
«Και τα εκλογικά σενάρια να δίνουν και να παίρνουν. Μια με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο: “θα αλλάξει ή δε θα αλλάξει;” Μια με τις προσθέσεις και τα μαθηματικά: “Βγαίνουν, δε βγαίνουν τα κουκιά για το επόμενο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα;”. Και κάπου εκεί ο Μητσοτάκης ανακάλυψε την “πολιτική τερατογένεση” -πιάνοντας στο στόμα του και το ΚΚΕ- για να ‘χει να λέει και να δουλεύει το δικό του αφήγημα – ψευτοδίλημμα. Όπως άλλωστε κάνει και ο Τσίπρας, δίνοντας ο ένας πάσα στον άλλον.

Ο ελληνικός λαός έχει ζήσει πολλές πολιτικές τερατογενέσεις, γιατί τέτοιες είναι όλες οι αστικές, οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Όλες τους είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας στην πραγματικότητα, ακόμα και με τους όρους της αστικής δημοκρατίας. Και υπηρετούν μια μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, την πλουτοκρατία».

Κύριε Κουτσούμπα, αισθάνομαι προδομένος. Εννοείτε ότι ήτο τερατογένεσις η σύμπραξίς μας το 1989, δηλαδή η κυβέρνηση Τζαννετάκη και η συνεργασία ημών, ΝΔ, ΔΗΑΝΑ και ΣΥΝ (Συνασπισμός + ΚΚΕ);! Μα και η συνέχεια, η Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα του 1989-1990, με συνιστώσες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, τερατογένεσις ήτο κι αυτή;! Όχι κύριε Γενικέ, ΝΔ και ΚΚΕ συνεργαστήκαμε αγαστά, και από τον Ιούλιο του 1989 κάμαμεν τόσο επιτυχημένη κάθαρσιν στο ΠΑΣΟΚ, ώστε έπειτα από λίγους μήνες, και τουλάχιστον για το επίσημο διάστημα από τον Νοέμβριο του 1989 και μέχρι τον Απρίλιο του 1990, μπορέσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του σε κοινό σχήμα διακυβέρνησης του τόπου.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

β) μοιάζει με λεπτομέρεια, αλλά πιθανώς δεν είναι:
Στη μεστοτάτη ομιλία σας, την οποία δεν θα ήθελα εξαντλητικώς να κρίνω καθότι ανήκω σε άλλον πολιτικό χώρο, ωστόσο μου έκανε εντύπωση από την άποψη της σημειολογίας το εξής: συνολικά αναφέρεστε 15 φορές στη ΝΔ και -καλά κάμετε από την πλευρά σας και- μας ασκείτε κριτική, και 17 φορές στον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Κουτσούμπα, αισθάνομαι ότι αδικούμεθα. Ημείς οι νεοδημοκράται είμεθα κυβέρνηση, όχι η γιαλαντζί αριστερά. Ημείς έχουμε 157 έδρες, και η ξεφτισμένη ευρωαριστερά 85. Είναι δυνατόν να κάνετε περισσότερες ή/και εκτενέστερες αναφορές δι’ αυτούς;!

Δεν ημπορώ να γνωρίζω τους λόγους αυτής της πολιτικής επιλογής σας, πάντως ως γνήσιοι και υπερήφανοι δεξιοί δεν επιθυμούμε ευνοϊκή μεταχείριση, και σίγουρα δεν την έχουμε ανάγκη, απέναντι σε αυτούς που μέσα σε 5 χρόνια πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα.
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

πολλά ακόμη θα ημπορούσα να σας πω, θεωρώ όμως ότι καταλάβατε τον πυρήνα της σκέψεώς μου, την ανάγκη να υπηρετήσουμε όλοι από κοινού την πατρίδα μας. Είτε συγκυβερνώντας, είτε όχι, θεωρώ ότι το ΚΚΕ, για κομμουνιστικό κόμμα, έχει σοβαρές κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις και πιστεύω και αυτό που κι εσείς λέτε, ότι «…το ΚΚΕ έχει σύγχρονο επεξεργασμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας…».

Με εκτίμηση,
Μιλτιάδης Κυανός,
γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως
29-09-22