Δελτίο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Με αναρτήσεις «ανωνύμων αναγνωστών» επιχειρείται η επιβολή των αυταρχικών μέτρων της πολιτικής φίμωσης του λαϊκού κινήματος που επιδιώκει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι, ένα «ανώνυμος αναγνώστης» της ιστοσελίδας cretalive.gr που, κατά τα άλλα, αναφέρεται «στην γκρίζα συνταγματική ζώνη των κυβερνητικών μέτρων», εκφράζει την …αγανάκτησή του(!) (16/04) για την ανάρτηση στα κάγκελα του Βενιζελείου πανό του Μ-Λ ΚΚΕ, με αίτημα «Δωρεάν, καθολική Υγεία για όλους», θεωρώντας τη δίκαιη διεκδίκηση του αιτήματος «εκτός λογικής» και θέτοντας το ερώτημα «αν είναι επιτρεπτό η διοίκηση του νοσοκομείου να ανέχεται αυτές τις ασχήμιες».

Τα ίδια τα λόγια του «ανώνυμου», αλλά και η βιντεοσκόπηση του πανό και των συντρόφων, πρακτικές γνωστές και από τις σκοτεινές περιόδους του λαϊκού κινήματος, επιβεβαιώνουν στην πράξη το περιεχόμενο της… αγανάκτησης και τη στόχευσή της. Πρόκειται για τη γνωστή, αντιδραστική τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, που έχει στόχο την ισοπέδωση των βασικών πολιτικών και λαϊκών ελευθεριών στο …όνομα μάλιστα του «σεβασμού» του νοσοκομείου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της τρομοκράτησης και φίμωσης του λαϊκού κινήματος. Τονίζει ότι θα σέβεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματα του λαού στην υγεία και σε όλους του τομείς, με την ελεύθερη προβολή των διεκδικήσεων και των ιδεών του. Ο κοινωνικός αυτοματισμός και η πολιτική της καταστολής δε θα περάσει.