Οι μαθητές/τριες του μουσικού σχολείου Βόλου, την Τετάρτη -πρώτη ημέρα της κατάληψής τους- πήραν την πρωτοβουλία πάνω σε ένα γνωστό τραγούδι, να γράψουν στίχους κατά της καύσης και αέριας ρύπανσης.
Οι στίχοι είναι σύνθεση όλων των μαθητών/τριών που συμμετείχαν. Συγκινητικό και ελπιδοφόρο το μήνυμα της νεολαίας του Βόλου που πλάι σε όλο το λαό του Βόλου φωνάζει ενάντια στην καύση των πλαστικών από τις βιομηχανίες της πόλης.
Την Παρασκευή το πρωί, εκατοντάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη συλλόγων και συλ­λογικοτήτων βρέθηκαν μαζικά στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, διαμαρτυρόμενοι για την καύ­ση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE. Η πορεία απ’ την πλατεία Ελευθερίας προχώρησε αρχικά προς το δημαρχείο της πόλης και κατέληξε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της πρόσφατης δημοσιοποίησης έρευνας του Πανε­πιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία τις μισές μέρες του χρόνου καταγράφονται υπερβάσεις στα μικροσωματίδια PM 2.5, που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις.
Ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και σε όλη τη χώρα και να προχωρήσει η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.