Συνέχεια των κινητοποιήσεών τους ανάγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, μετά το πανελλαδικό τους συλλαλητήριο στις 25 Γενάρη στην Αθήνα, πυκνώνοντας τις ενημερώσεις σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

Στις 06-02-2020 έγινε κινητοποίηση-κατάληψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συντονισμό με τους Δημάρχους και τα Εργατικά Κέντρα των περιοχών όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται και στις 07-02-2020 κινητοποίηση όλων των μελών των διοικήσεων των σωματείων στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στην Αθήνα απέναντι στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ.

Την Τρίτη, 11-02-2020, θα πραγματοποιηθεί από όλα τα Σωματεία 24ωρη απεργία – συγκέντρωση όλων των φορέων – εργαζομένων – κατοίκων από όλες τις περιοχές στην πλατεία του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Εκεί θα αποφασιστούν από όλους, κινητοποιήσεις που θα περιέχουν από κλείσιμο δρόμου μέχρι και άλλες μορφές αντίδρασης για να δείξουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης για το σχέδιο της εκκαθάρισης.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλουν ότι “…η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι η εταιρία θα πάει σε εκκαθάριση εν λειτουργία μέχρι τα μέσα Φλεβάρη και μπορεί και γρηγορότερα. Αυτή είναι η τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει χωρίς ακόμα να ξέρουν ποιο θα είναι το σχέδιο της εκκαθάρισης και τι θα περιλαμβάνει από τη μεριά της κυβέρνησης…” και ταυτόχρονα δηλώνουν ότι “…Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι στο σχεδιασμό αυτό ….Όλοι οι εργαζόμενοι όλων των χώρων θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία, να παλέψουμε για μας και τις οικογένειές μας”.

Τα σωματεία καταγγέλλουν, επίσης, ότι η εταιρεία παρακρατά τις εισφορές των εργαζομένων και άλλους πόρους προς αυτά, επιχειρώντας με τον οικονομικό στραγγαλισμό τους να περιορίσει τη συνδικαλιστική τους δράση.