Η πρόσφατη προαναγγελία εκπροσώπησης του πρωθυπουργού (από τον υφυπουργό εθνικής άμυνας Α. Στεφανή) στην αντικομμουνιστική φιέστα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών με τη συμμετοχή διαφόρων φασιστοειδών στο Γράμμο και το Βίτσι μπορεί να κατέληξε σε φιάσκο, αλλά δεν έπαψε να παραμένει διδακτική. Απ’ τη μια μεριά η επίσημη κυβερνητική συμμετοχή στις “γιορτές μίσους” είναι συνέχεια και κορύφωση του ιδεολογικού αγώνα της Δεξιάς ενάντια στη “ριζοσπαστικοποίηση” (την οποία έχει μετατρέψει σε ιδιώνυμο, ταυτίζοντας την με τη σφραγίδα του πρόσφατου χουντονόμου της με την τρομοκρατία) σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Πράγματι, η οικοδόμηση ενός αυταρχικού αστυνομικού κράτους περιστολής και ποινικοποίησης των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έχει απαραίτητο συνοδευτικό την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τη χυδαία και απροκάλυπτη διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση ιδιαίτερα της τρίχρονης ηρωικής πάλης του ΔΣΕ ενάντια στους αμερικανοάγγλους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους μοναρχοφασίστες λακέδες τους.

Από την άλλη μεριά απολαμβάνοντας την αφειδώλευτη στήριξη της διατεταγμένης δημοσιογραφίας των ΜΜΕ ο νέος “εθνάρχης” της Δεξιάς πασχίζει να επικοινωνήσει με το ακροατήριο της διαλυμένης πλέον Χρυσής Αυγής, αλλά και με την ακροδεξιά “σαμαρική” πτέρυγα του κόμματός του, η οποία αισθάνεται πιο παροπλισμένη ύστερα και από τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Είναι εξάλλου γνωστά και διαχρονικά τα νήματα που συνδέουν τη Δεξιά στη χώρα μας με τους καθαρόαιμους φασίστες του μετεμφυλιακού κυρίως παρακράτους και πάμπολλες οι σχετικές μετακινήσεις από και προς τη ΝΔ.
Στο γνωστό αντικομμουνιστικό οχετό της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών που σημειωτέον εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας έσπευσαν να δώσουν στήριξη και διακαιολόγηση διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές της ΝΔ, που βρήκαν για πολλές ημέρες στασίδι για το σκοπό αυτό στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Οι χαμαιλέοντες και τα ασπόνδυλα της δημοσιογραφίας έδωσαν απ’ τη μεριά τους πολύ πρόθυμα και αφειδώλευτα την αντικομμουνιστική συμβολή τους ενώ ο … πολύς Πρετεντέρης υπερασπίστηκε “το δικαίωμα των νικητών να τιμούν την επιτυχία τους στον εμφύλιο…οι ηττημένοι μαζοχίζονται να δοξάζουν μια ήττα που τους εξοστράκισε για εξήντα χρόνια από τον πολιτικό χάρτη”.

Ωστόσο ο Μητσοτάκης μετρώντας το πολιτικό κόστος από την επίσημη παρουσία υπουργού του στα εν λόγω φασιστογλέντια και μάλιστα για πρώτη φορά ύστερα από τη μεταπολίτευση, ανέκρουσε πρύμναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ακυρώνοντας την παρουσία Στεφανή, αφήνοντας εκτεθειμένους τους, λαλίστατους πριν, βουλευτές της ΝΔ και άλλους χαμαιλέοντες τύπου Πρετεντέρη.