Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Ισως τελικά, το εικονικό, τηλεοπτικό – παράλληλο σύμπαν να νίκησε το εικονικό, διαδικτυακό – παράλληλο σύμπαν. Και ίσως τα παράλληλα σύμπαντα αποτυπώθηκαν, στιγμιαία, στη ζωή μας. Το γαρ πολύ των εκλογών φέρνει παραφροσύνη; Όχι! Η στήλη δεν παραφρόνησε. Μια αποτύπωση της προεκλογικής περιόδου προσπαθεί να κάνει.

Η ΝΔ με το εικονικό, τηλεοπτικό – παράλληλο σύμπαν, δυνατό, οργανωμένο, καθημερινό, προσπάθησε να πείσει για την «ισχυρή Ελλάδα». Συμπόνεσε τους καημένους που δεν τα βγάζουν πέρα μετά τις πρώτες δεκαπέντε μέρες του μήνα και έταξε, σιγά-σιγά την άλλη τετραετία, να επανορθώσει… Τη δική της πολιτική, τού πρώτου δεκαπενθήμερου. Σιγά-σιγά, όχι βιαστικά και πάντα με την άδεια των διεθνών ελεγκτών. Μπορεί να άρχισε τον «αγώνα» με γενναίες μπούρδες, για παράδειγμα για την ασφάλεια της χώρας, με την ανακάλυψη της …Ρωσίδας κατασκόπου που την είχε κοπανίσει πέντε μήνες πριν την …ανακαλύψουν και το τρομοκρατικό δίκτυο των δυο (2) Πακιστανών, αλλά συνήλθε γρήγορα. Πρώτα απ’ όλα, δεν άφησε τους βουλευτές της να αλωνίζουν τα κανάλια από το φόβο μην αμολήσουν κοτσάνες. Εξαιρετικά επιρρεπείς στις ανομολόγητες κοτσάνες οι εθνοπατέρες με άι κιου ραδικιού, διαχρονικά. Μέχρι και τον Άδωνι χάσαμε τις τελευταίες βδομάδες. Αντικατέστησε αυτούς που πρότεινε για να τους ψηφίσει ο λαός, ως διανοητικά ελλιπείς, αναθέτοντας στα καλοπετσωμένα παπαγαλάκια να «καθαρίσουν». Και αυτά κέντησαν. Σούζα και βολικές ερωτήσεις στο Μητσοτάκη και εξοργιστικές διακοπές και χρήση των επιχειρημάτων της ΝΔ, ενάντια σε όλους τους άλλους. Ταφόπλακα στα πραγματικά προβλήματα, ταφόπλακα και στη δημοκρατία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζούσε στο εικονικό, διαδικτυακό – παράλληλο σύμπαν – συννεφάκι του. Μακριά από τους αληθινούς ανθρώπους, στη δουλειά, στο χωράφι, στο εργοστάσιο. Με εξυπναδίστικες ατάκες, νόμιζε πως τα πράγματα είναι στον αυτόματο. Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, πέτρινα χρόνια, τη μόνη φορά που απευθύνθηκε στο λαό για μεγάλη κινητοποίηση, ήταν για την προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Επέλεξε να γίνει ΠΑΣΟΚ, στη θέση του ΠΑΣΟΚ -που πριμοδοτήθηκε δημοσιογραφικά, αφειδώλευτα από τα πετσωμένα. Ιζνογκούντ (χαλίφης στη θέση του χαλίφη). Μα η θέση ήταν ήδη πιασμένη. Από λόγο φιλολαϊκό; Βράστα. «Αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας», έταξε ο …μπρό-εδρος Τσίπρας. Ούτε τη λέξη ΟΧΤΑΩΡΟ δε χρησιμοποίησε.

Για τα κόμματα – παραρτήματα της αστικής πολιτικής σκηνής, άλλη φορά. Θα σας πάρουμε «τηλέφωνα». Πολλά τηλέφωνα…
Φερετζές της δημοκρατίας τους, ο νόμος τους, για την «ισότιμη» προβολή των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές. Και δε μιλάμε μόνο για τη ζώνη μεγάλης τηλεθέασης στις 3 η ώρα το ξημέρωμα, όταν και οι κότες κοιμούνται. Σε αυτές τις εκλογές μάς πέθαναν στη «νομιμότητα». Ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια έφτασαν στο σημείο να ζητούν να προσκομιστούν υπεύθυνες δηλώσεις, από τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ, ότι συναινούν να δημοσιοποιηθεί η συμμετοχή τους, προκειμένου να …προστατέψουν τα «προσωπικά δεδομένα» τους. Φοβερό; Φοβερό, αν σκεφτείς πως για τη 12χρονη που βίαζαν μεγαλόσχημοι, μέχρι και τη διεύθυνσή της έδωσαν. Δεν παίρναν τηλέφωνο την Ασφάλεια να τους διαβεβαιώσει ότι αυτοί είναι όντως Μ-Λ ΚΚΕ! Μα και η αρχαιολογική υπηρεσία υπερέβη εαυτόν, εις την ανάγνωσιν του νόμου. Για τη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Μοναστηράκι, η υπηρεσία που τσιμέντωσε την Ακρόπολη, ζήτησε από το Μ-Λ ΚΚΕ για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης: «Οι λήψεις δεν θα πρέπει να εστιάζουν άμεσα ή έμμεσα […] κυρίως στην Ακρόπολη, Μνημείο ενταγμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco». Και καθώς το Μ-Λ ΚΚΕ, δεν επιτρέπεται να βιντεοσκοπεί την Ακρόπολη, ο Μητσοτάκης, 4 μέρες μετά στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ, μίλησε με φόντο την Ακρόπολη. Α! Την Ακρόπολη μπορεί να την βιντεοσκοπεί ο κάθε τουρίστας και κυρίως να την επισκέπτεται ο μακελάρης των λαών, Μπους πατέρας, οι κατηγορούμενοι για οικονομικά σκάνδαλα εκπρόσωποι της κακόφημης ΔΟΕ, οίκοι υψηλής ραπτικής και πάει λέγοντας.

Η επόμενη μέρα, των επομένων εκλογών για τους πολλούς θα είναι ακριβώς όπως το λεν οι Πόντιοι: «Ξάι κρέας έφαες; Κι εν ’κι έφαγα, στο βουδ’ απάν’ είδα το», με εγγυημένη μετάφραση: «Καθόλου κρέας έφαγες; Δεν έφαγα, πάνω στο βόδι το είδα».
Στιγμιαία αποτύπωση μιας γιγάντιας παραπληροφόρησης, οι εκλογές. Τίποτε δεν κρίθηκε. Σίγουρα μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο. Αλλά είπαμε: Οι Αγώνες, ο Λαός, η Αριστερά, είναι η απάντηση.

Τάνια