Δελτίο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Σε μια ανάρτηση στις «αντιγειτονιές», οι σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ) αναφερόμενοι στην συγκέντρωση και διαδήλωση που οργάνωσαν χτες, Σάββατο, κουρδικές και τούρκικες οργανώσεις, και στην οποία συμμετείχαν μια σειρά ελληνικές οργανώσεις εκφράζοντας την συμπαράστασή τους, γράφουν: «Όταν η πορεία έφτασε στην τουρκική πρεσβεία, η Οργάνωση μας, … πραγματοποίησε κάλεσμα με τη ντουντούκα μέσα στα σταματημένα μπλοκ των άλλων ελληνικών οργανώσεων, αλλά και στις κουρδικές, να συνεχιστεί η πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.Ενώ έθετε επίμονα την πρόταση αυτή και στους υπεύθυνους των άλλων δυνάμεων. Η πρόταση της πόρευσης προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, είχε τεθεί και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου οι απαντήσεις απ’ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΠΑΚΣ δεν ήταν ξεκάθαρες, ενώ οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ μας είπαν πως «δεν το βλέπουν», γιατί οι κουρδικές οργανώσεις καλούσαν στην τουρκική πρεσβεία».

Ποια είναι όμως πραγματικά η απάντηση που έδωσε το Μ-Λ ΚΚΕ στα Προπύλαια, την οποία φροντίζουν να παραποιήσουν οι σύντροφοι, γράφοντας ότι τους είπαμε πως «δεν βλέπουμε» πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία; Εμείς είπαμε ότι την συγκέντρωση και την πορεία την διοργανώνουν οι κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις και αυτοί έχουν την ευθύνη που θα κατευθυνθεί η πορεία και θεωρούμε ότι είναι λάθος να αποφασίσουμε εμείς για λογαριασμό τους που θα πάει η πορεία. Είπαμε επίσης ότι μπορούμε να προτείνουμε στους διοργανωτές να πάει η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά θα σεβαστούμε την απόφαση που αυτοί θα πάρουν. Από τη στιγμή που οι διοργανωτές αποφάσισαν η πορεία να τελειώσει στην τουρκική πρεσβεία θεωρούμε λάθος τη θέση των συντρόφων να συνεχίσει η πορεία σε αντιπαράθεση με τους διοργανωτές και θεωρούμε κάτι χειρότερο από λάθος τη στάση τους να περιδιαβαίνουν τα μπλοκ των άλλων οργανώσεων και σε ρόλο «ρυμουλκού» να προσπαθούν υποτίθεται να «σύρουν» τον κόσμο των άλλων οργανώσεων. Μια τέτοια στάση δεν εκφράζει καμιά «πρωτοπόρα» αντίληψη, όπως μπορεί να φαντάζονται οι σύντροφοι, αλλά έναν αφόρητο μικροκομματικό ηγεμονισμό που αντί να «σύρει» κόσμο, τον απωθεί, όπως θα διαπίστωσαν οι σύντροφοι από τον τρόπο που αντέδρασε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στο κάλεσμά τους.

Τώρα  σε ότι αφορά την κριτική που ασκούν γιατί κατέβηκε κομματικά το Μ-Λ ΚΚΕ ενώ είχαν προτείνει δυο μέρες πριν να κατέβει η ΛΑ-ΑΑΣ. Όντως τους είπαμε ότι αδυνατούμε να κατεβούμε το Σαββάτο γιατί είχαμε από μέρες προγραμματίσει μια σειρά πολιτικές δραστηριότητες. Πολλές από αυτές αποφασίστηκε το Σαββάτο το πρωί να ακυρωθούν και αποφασίσαμε να κατέβουμε κομματικά, όπως ήδη είχαν αποφασίσει μια σειρά οργανώσεις, θεωρώντας ότι μπορεί να ήταν χρονοβόρες οι συνεννοήσεις για τη συμμετοχή της ΛΑ- ΑΑΣ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και γι αυτό δεν χρειάζεται να πλέκουν διάφορες θεωρίες και υπονοούμενα.