Ψηφίστηκαν σήμερα ομόφωνα απο το ΔΣ της ΕΛΜΕ οι προτάσεις που κατέθεσε η Αγωνιστική Παρέμβαση ν. Ηρακλείου για:1. Παράσταση Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης την Πέμπτη (5/09) και ώρα 12μ.μ. με στόχο τη διεκδίκηση : Μαζικών Διορισμών Μονίμων, Κάλυψη όλων των κενών (459 στο Ηράκλειο), με άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών σε μια φάση, έγκριση όλων των αποκαλούμενων “ολιγομελών” τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, μονιμοποίηση όλων των Αναπληρωτών, ίσα δικαιώματα Αναπληρωτών και Μονίμων και αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.2. Παραχώρηση Συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα (9/09) στις 12μ.μ., σε συνεργασία με το σύλλογο των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων, τη διεκδίκηση της λύσης τους και την καταδίκη της Αντιλαϊκής Πολιτικής3. Σύγκληση Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη (12/09), με στόχο την ενεργοποίηση της βάσης και την ανάπτυξη της ανυποχώρητης λαϊκής  πάλης.
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αγωνιστική Παρέμβαση ν. Ηρακλείου, προβάλλονται οι διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος και σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει μέσα σε ένα μετεκλογικό τοπίο συνέχειας και επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η ΝΔ ως αυθεντικός εκπρόσωπος των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, αφού πρώτα ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ εξάγνισε τη δεξιά πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, καθιερώνοντας συνθήκες δικομματισμού και εκλογικής ισχυροποίησης τωνκομμάτων του κεφαλαίου.
Στη βάση αυτή, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, αφού έδωσε το πρώτα δείγμα αυταρχισμού, θεσπίζοντας την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στη συνέχεια διατρανώνει την προσήλωσή της στην αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από το πιο χτυπημένο κομμάτι του κλάδου, τους Αναπληρωτές.
Ειδικότερα, η νέα ηγεσία διακηρύσσει την προσήλωσή της στην αρχή του «Εξορθολογισμού» των δαπανών, εδραιωμένη στον αντιλαϊκό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για το Νέο Λύκειο», όσο και για το Προσοντολόγιο (4589/2019), προσθέτοντας και τον ΑΣΕΠ ως επιπλέον «κριτήριο» πρόσληψης σε μια θέση ελαστικής απασχόλησης, ενώ τα ονομαζόμενα «ολιγομελή» τμήματα στις Ομάδες Προσανατολισμού των ΓΕΛ και στους τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ, πολλαπλασιάζονται (στο Ηράκλειο π.χ δεν έχουν εγκριθεί 169 τμήματα στα ΓΕΛ και 27 στα ΕΠΑΛ, ενώ τα κενά φτάνου τα 459! ), στη βάση της αναμονής…, με στόχο τις προβλεπόμενες ήδη από το νόμο Γαβρόγλου συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.
Στη βάση αυτή, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με δηλωμένα 31.300 κενά στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ, και με μετέωρο το καθεστώς της λειτουργίας εκατοντάδων τμημάτων που είναι στην …αναμονή της έγκρισης από το Υπουργείο, τμημάτων που παραμένουν στα αζήτητα, αφού προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε η υφυπουργός, είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις, το ασφυκτκό πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας που ασμένως αποδέχεται και εδραιώνει η δεξιά ΝΔ ως διάδοχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εχοντας αυτές τις αντιλαϊκές επιδιώξεις, η κυβέρνηση ξεκινά την επίθεση από τους ελαστικοποιημένους, τους αναπληρωτές, εφαρμόζοντας το Προσοντολόγιο του Γαβρόγλου και επιβάλλοντας τον ΑΣΕΠ, αρνούμενη να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του 2018-19, με το κλειστό σύστημα των πινάκων πρόσληψης, με υπόσχεση ..διορισμού μονίμων στην Ειδική Αγωγή το 2020.., με συνέχιση του καθεστώτος της εργασιακής και συνδικαλιστικής ανισοτιμίας των αναπληρωτών και με το μισθολόγιο της Πείνας. Παράλληλα, αξιοποιώντας τον αντιλαϊκό νόμο Γραβρόγλου για την «Αξιολόγηση-Προγραμματισμό» της σχολικής μονάδας, υπόσχεται…αναθεώρηση του αντιλαϊκού νόμου, με στόχο την επιβολή ακόμη ενός πιο ασφυκτικού μοντέλου «Αξιολόγησης» του εκπαιδευτικού προσωπικού, στη βάση της πολλαπλά προβαλλόμενης «αριστείας», δηλ του εργασιακού αποκλεισμού, του ιδεολογικού πειθαναγκασμού και της απόλυσης.
Είναι προφανές ότι το δόγμα της δεξιάς ΝΔ «νόμος και τάξη», κατ’ επιταγή της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Η.Π.Α.) βρίσκει την αντανάκλασή του σε όλο το φάσμα της εφαρμοσμένης ήδη, αλλά και σχεδιαζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, αφού με τροπολογία που σχεδιάζει να φέρει η ΝΔ, θα επιτείνει τον ήδη αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλοντας και το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, ποινικοποιώντας τους αγώνες και τους αγωνιστές, στην κατεύθυνση της επιβολής ενός μαύρου τοπίου λαϊκής τρομοκράτησης και εκφασισμού του δημόσιου βίου, όπως απαιτεί η αντιλαϊκή πολιτικής της αμορφωσιάς, της πείνας, της ανεργίας και της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης, πολιτική που υπηρετεί πιστά η ΝΔ, ακολουθώντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της.
Απέναντι σε αυτήν την αντιδραστική πολιτική των περικοπών, της ανεργίας, του μισθολογίου της πείνας, της ιδεολογικής πειθάρχησης, της κρατικής καταστολής, η μόνη λύση είναι ο Μαζικός –Ενωτικός και Ανυποχώρητος Αγώνας.