Παρά την προσχηματική παράταση -μερικών εβδομάδων- των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού που προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν απαιτώντας μόνιμη, σταθερή εργασία και όχι απολύσεις, ειδικά μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Τετάρτης 30/9, όπου για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση «επιβράβευσε» τους «ήρωες» υγειονομικούς παρατάσσοντας απέναντί τους ΜΑΤ, τα οποία με βία εμπόδισαν τους διαδηλωτές από το να συγκεντρωθούν στο δρόμο μπροστά από το υπουργείο.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων από διάφορα νοσοκομεία όπως Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Αττικό, ΨΝΑ, Συγγρός, Αλεξάνδρα, Λαϊκό κλπ.

Ενάντια στο χουντονόμο για τις διαδηλώσεις και καταγγέλλοντας τις απρόκλητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής κατά των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας, σωματεία και ομοσπονδίες των εργαζομένων αποφάσισαν 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 15 Οκτώβρη και αγωνιστική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.