Μπροστά στην επέτειο των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973, το Μ-Λ ΚΚΕ και η Πορεία πραγματοποίησαν σημαντικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις. Κορύφωση αποτέλεσε η συμμετοχή τους στη μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη, όπου το κόμμα και η νεολαία του συγκρότησαν μαζικά και μαχητικά μπλοκ, φωνάζοντας με παλμό αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα, αλλά και συνθήματα τίμησης της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που φωνάχτηκαν συνθήματα αλ­ληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα του Πα­λαιστινιακού λαού, ενάντια στη σφαγή και τις φρικαλεότητες του ισραηλινού φασισμού στη Γάζα και γενικότερα στην Παλαιστίνη.


Πλατιά διακίνηση ανακοινώσεων
και πλούσιες εκδόσεις στα τραπεζάκια
του Μ-Λ ΚΚΕ και της Πορείας στο Πολυτεχνείο

Διακινώντας πλατιά την κομματική προκήρυξη και την ανακοίνωση της Πορείας, οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές του κόμματος και της νεολαίας συμμετείχαν δραστήρια στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Με πανό για τον Νοέμβρη και για την Παλαιστίνη, το Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκε στο Πολυτεχνείο, τιμώντας την ιστορική λαϊκή Εξέγερση. Τα κεντρικά τραπεζάκια του κόμματος κοσμούσαν, εκτός από το βιβλίο του συντρόφου Παύλου Αλεξίου «Πολυτεχνείο – Η μεγάλη ύβρις» που εξαντλήθηκε, η διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής για τα 50 χρόνια από την Εξέγερση, η επικαιροποιημένη έκδοση του περιοδικού «Πορεία» με τίτλο «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ιστορική μνήμη και αλήθεια», το νέο τεύχος του περιοδικού με αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον Νοέμβρη και στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και η Μαθητική Πορεία, με αντίστοιχα αφιερώματα. Δίπλα σ’ αυτά, οι πλούσιες εκδόσεις των Μορφωτικών Εκδόσεων, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που επισκέφθηκαν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς του Νοέμβρη και στον αγώνα του λαού και της νεολαίας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία.

Είχαν προηγηθεί δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις, των Μορφωτικών Εκδόσεων για την παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Αλεξίου «Πολυτεχνείο – Η μεγάλη ύβρις» και η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ με τίτλο «Μνήμες Πολυτεχνείου» στο Σήμα, το οποίο φιλοξένησε έκθεση φωτογραφιών και μαρτυριών της Εξέγερσης, για την τίμηση του ηρωικού Νοέμβρη.