Μνημείο πολιτικής υποτέλειας στις ΗΠΑ αποτελεί η κύρωση από την Ελληνική Βουλή της συμφωνίας επέκτασης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, από την Κρήτη ως τη Θεσσαλία και την Αλεξανδρούπολη, ακόμα και μέσα σε εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στρατιωτικό τους προπύργιο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποίησε της «Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ» που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόλαβε να την κυρώσει. Παρά την ψεύτικη αντιπαράθεση Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει η πολιτική παροχής πρόθυμων υπηρεσιών στις ΗΠΑ και μάλιστα έχοντας ως κοινή πολιτική βάση την αναζήτηση «προστασίας» για την ασφάλεια της Ελλάδας και για την ειρήνη από τον κύριο εμπρηστή του πολέμου και της αστάθειας στην περιοχή μας, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Καταγγέλλουμε τη συμφωνία αυτή γιατί αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Είναι προφανές και ανήκουστο, για μια «ανεξάρτητη» και «κυρίαρχη» χώρα να επιζητά και να θριαμβολογεί για το γεγονός ότι μια άλλη χώρα εγγυάται την ανασφάλειά της.

Την καταγγέλλουμε επειδή μετατρέπει τη χώρα μας σε εξάρτημα της ιμπεριαλιστικής επιθετικής πολιτικής και μηχανής των ΗΠΑ και την κάνει πολεμικό στόχο.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας , όπως και ολόκληρης της χώρας να αγωνιστεί για την ακύρωση της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας, για το ξήλωμα των βάσεων του θανάτου, για έξοδο από το ΝΑΤΟ, για πραγματική Εθνική Ανεξαρτησία.

Βέροια 3 Φεβρουαρίου 2020