Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο νέο lockdown, συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια εξαπάτησης των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις πως δήθεν η κυβέρνησή του αυξάνει -σε σχέση με την προηγούμενη καραντίνα- την κρατική αποζημίωση για όσους εργαζόμενους θα μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, μίλησε για αποζημίωση των 800€, που θα δοθεί αντί της προηγούμενης των 534€.

Ωστόσο, το 800άρι αποδεικνύεται ένας κανονικός εμπαιγμός, καθώς τα υποτιθέμενα 800€ στην καλύτερη των περιπτώσεων για την πλειοψηφία των εργαζόμενων δεν θα ξεπεράσουν τα 612€! Με την ευφάνταστη ονομασία «μισθός αναφοράς» ουσιαστικά η κυβέρνηση δεν δίνει ένα εφάπαξ ποσό αποζημίωσης για όλους τους μισθωτούς, που τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως είχε κάνει στο πρώτο lockdown, αλλά αυτό θα υπολογιστεί με βάση τις μέρες που ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή.

Έτσι όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή το Σάββατο 7 Νοέμβρη, τη μέρα δηλαδή που ξεκίνησε το απαγορευτικό, θα λάβουν ως αποζημίωση 611,8€ καθώς μένουν 23 μέρες μέχρι το τέλος της αναστολής. Ανάλογα υπολογίζεται το ποσό για όλους τους εργαζόμενους πολλαπλασιάζοντας τις μέρες αναστολής με το ποσό που έχει οριστεί για κάθε μέρα, το οποίο είναι 26,6€.

Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα λάβουν λιγότερα των 600€, και δεν είναι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα ποσά αυτά θα δοθούν μεταξύ 20 και 30 Δεκέμβρη! Δηλαδή, για ενάμιση μήνα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν εντελώς απλήρωτοι! Και αυτό γίνεται για εργαζόμενους που ήδη με τα κυβερνητικά μέτρα έχουν χάσει μέσα στο 2020 έως και το 1/3 του ετήσιου μισθού τους και θα πάρουν και πετσοκομμένο δώρο Χριστουγέννων!