Με την αγανάκτηση να κατακλύζει όλη τη Βόρεια Εύβοια για την απουσία προστασίας και την εγκατάλειψή της από την κυβέρνηση και το κράτος της που την άφησαν να κατακαεί από τις πυρκαγιές, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στις 21 Αυγούστου στη Στροφυλιά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Επιτροπές πυρόπληκτων, αγροτικοί σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων έδωσαν εκεί μαζικό «παρών» αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση που τους άφησε στο έλεος της φωτιάς αλλά και για να διεκδικήσουν άμεση και ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων, πλήρεις αποζημιώσεις και περιβαλλοντική αποκατάσταση και προστασία η οποία να μη μείνει μόνο στις υποσχέσεις που συνήθως δίνουν οι κυβερνήσεις για να τις αφήσουν ανεκπλήρωτες ύστερα από λίγο καιρό.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπαιδευτικοί μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Εύβοιας καθώς και εκπρόσωποι του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης.
Οι συγκεντρωμένοι πυρόπληκτοι ενέκριναν ψήφισμα που περιέχει τα αιτήματά τους και διακηρύσσει πως:

«Όλοι εμείς, χιλιάδες κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων που συγκεντρωθήκαμε απόψε στον κόμβο της Στροφυλιάς μετά το κάλεσμα του σωματείου Ρετσινάδων, του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και των επιτροπών πυρόπληκτων εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την εγκατάλειψη του λαού της Βόρειας Εύβοιας με αποτέλεσμα να καούμε απ’ άκρη σ’ άκρη.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες!
Για χρόνια ολόκληρα κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμοι δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπυρικής προστασίας και προστασίας του δάσους με αντιπυρικές ζώνες, με καθαρισμούς δασικών δρόμων, με καθαρισμούς των σπασμένων δέντρων από τα χιόνια του χειμώνα. Για δεκαετίες υποχρηματοδοτούν πυροσβεστική και δασαρχεία με αποτέλεσμα να έχουν μείνει υποστελεχωμένα και με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.
Τώρα, μετά τη φωτιά, πιστεύουν ότι θα μας βρουν εύκολη λεία για αυτό έπεσαν σα τα κοράκια για να κάνουν επενδύσεις. Θέλουν να μας διασπάσουν για να κάνουν μετά ανενόχλητοι τις “πράσινες” και άλλες μπίζνες τους.
Σήμερα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο μας δίνουμε μια πρώτη απάντηση σε όλους αυτούς πως δε θα μας χωρίσουν!
Δε θα μας ξεγελάσουν τα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!
Θα συνεχίσουμε και θα παλέψουμε μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν όλο το λαό της Βόρειας Εύβοιας γιατί όλοι είμαστε πυρόπληκτοι!».