Απεργία στις 18 Φλεβάρη, ενάντια στο νέο νόμο για το ασφαλιστικό, που συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα όλων, εκτός αν με τους αγώνες μας τους σταματήσουμε. Είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος, που έχουμε να βαδίσουμε.

Όλα τα ΜΜΕ, κυρίως στην ΤV, δεν βλέπουν καιρό τώρα καμιά απεργία, καμιά κινητοποίηση των εργαζομένων, ούτε καν της ΛΑΡΚΟ, απόλυτη νέκρα, για ό,τι συμβαίνει στο χώρο της εργασίας. Όμως στις 18 του μήνα βρήκαν λαβράκι. Ποιο; τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οχετός μίσους και συκοφάντησης. Κάποιο πριμ θα το τσίμπησαν, αν όχι πουλιούνται τσάμπα στους κοινούς στόχους της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης.

Στις 18 τα δημόσια ΜΜΕ απεργούσαν, τα ιδιωτικά στο πόστο τους, με το σύνολο των δημοσιογράφων στον προκαθορισμένο ρόλο τους, εκτός ελαχίστων. Το ΟΠΕΝ, ο ΑΝΤΕΝΑ, ο ΣΚΑΙ, όλοι έπεσαν πάνω στους απεργούς του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που τάχα δεν είχαν ειδοποιήσει ότι θα απεργήσουν και ταλαιπώρησαν απίστευτα τον κόσμο που θα ταξίδευε. Έστησαν λοιπόν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι, Παυλόπουλος, Παπαδάκης και σία με τα επιτελεία τους, ένα δικαστήριο ενάντια στους απεργούς. Μίσος και λύσσα και ευκαιρία για τον κοινωνικό αυτοματισμό. Φάτε τους, αυτοί φταίνε που οι διοικήσεις ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωναν ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Όσο κι αν ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ έλεγε ότι στείλαμε ανακοίνωση στη διοίκηση από την Παρασκευή, στο ΟΠΕΝ αμφισβήτησαν και αν είναι συνδικαλιστής και αν λέει αλήθεια, λίγο πολύ τον εγκάλεσαν να πει αν έγινε γενική συνέλευση και «επιτέλους μια φορά ζητήστε συγνώμη από τον κόσμο», κατέληξε ο πιο αγανακτισμένος του επιτελείου, βγάζοντας το μένος του για όλες τις απεργίες, με τους συνδαιτυμόνες να σιωπούν. Στη συνέχεια έβγαλαν και τον διοικητή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είχε σταλεί η ανακοίνωση για την απεργία αλλά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα απεργούσαν και η διοίκηση του ΟΣΕ δεν τους ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι εκεί θα απεργούσαν, γι αυτό, είπε, βγάζαμε ανακοίνωση ότι τραίνα και προαστιακός θα λειτουργούσαν. Παρολ’ αυτά κανένα από τα φερέφωνα των ΜΜΕ δεν σκέφτηκε να ζητήσει συγγνώμη για την κατασυκοφάντηση των απεργών και το βράδυ στην ΕΡΤ3, που παρά την απεργία είχε ειδήσεις, λίγες όπως είπε ο δημοσιογράφος λόγω απεργίας!!, ίσα για να πει ακριβώς αυτό, ότι κάποιοι τράβηξαν χειρόφρενο στον ΟΣΕ χωρίς ενημέρωση για απεργία. Καπάκι έρχεται ο Καραμανλής να επαναφέρει τη συζήτηση για προσωπικό ασφαλείας στις μέρες της απεργίας, παντού, σε κάθε χώρο εργασίας και βέβαια εκκρεμεί το να προσπαθήσουν να στριμώξουν τις πορείες στα πεζοδρόμια.

Εργοδότες και Κυβέρνηση τρέμουν τους αγώνες των εργαζομένων, τρέμουν μην απαντήσουν στη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά και επιστρατεύουν τα ΜΜΕ και θλιβερούς εργαζόμενους σ’ αυτά, να επιχειρούν να συκοφαντήσουν, να διασύρουν τους αγώνες τους κι ακόμα να τους βάλουν να φαγωθούν μεταξύ τους. Όμως όσα μέτρα κι αν πάρουν, ό,τι και να επιστρατεύσουν, η ζωή και η ιστορία του εργατικού κινήματος διδάσκει ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο και μακρινό, θα απαντήσουν αποτελεσματικά.