Εξοργιστική ήταν η στάση της κυβέρνησης και των κυρίαρχων ΜΜΕ απέναντι στις μικρότερες οργανώσεις και τα κόμματα που κατέβηκαν στις εκλογές στις 21 Μάη. Οι υποτιθέμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για δήθεν ισονομία και δημοκρατία για όλους αποδείχτηκαν κανονική κοροϊδία. Η προβολή εκδηλώσεων ή συνεντεύξεων εκπροσώπων δυνάμεων όπως το Μ-Λ ΚΚΕ έγινε σχεδόν πάντα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, συνήθως στις 3 το πρωί, γεγονός που αποτέλεσε στην πραγματικότητα κανονική φίμωση.

Την ίδια στιγμή, τα μεγάλα αστικά κόμματα κατείχαν τη μερίδα του λέοντος από τον τηλεοπτικό χρόνο, μονοπωλώντας τον και επιβάλλοντας μια καταθλιπτική μονοφωνία, τέτοια που φωνές σαν το Μ-Λ ΚΚΕ δεν χωρούσαν στα τηλεοπτικά πάνελ σε ώρες που θα μπορούσαν να ακουστούν σε μεγαλύτερα τμήματα κόσμου.

Είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές και ενισχύσεις των μελών και των φίλων του. Είναι επίσης γνωστό ότι το συνολικό κόστος καθόδου στις εκλογές για το κόμμα μας δεν αποτελεί πάρα ένα ελάχιστο κλάσμα των χρημάτων που δαπανούν τα αστικά κόμματα και είναι μικρότερο από το ποσό που δαπανά μόνο ένας υποψήφιος βουλευτής των κομμάτων αυτών. Αντίθετα, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αφού μοίρασαν μεταξύ τους εκατομμύρια του ελληνικού λαού από τον κρατικό προϋπολογισμό, δαπάνησαν για διαφημίσεις αστρονομικά ποσά, την ώρα που τα μικρότερα κόμματα έπρεπε να αρκεστούν στα δωρεάν παρεχόμενα διαφημιστικά δεκάλεπτα, ο αριθμός προβολής των οποίων αγγίξτε το… ιλιγγιώδες νούμερο των τεσσάρων φορών…

Ενάντια στη φίμωση και την κατάπνιξη της φωνής του, το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε τη μάχη για να φτάσουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων και λαού οι θέσεις του για όλα τα βασικά πολιτικά ζητήματα της περιόδου. Βασικό προπαγανδιστικό όπλο της οργάνωσης αποτέλεσε το κοκκινοκίτρινο χαρτόνι και η κομματική προεκλογική προκήρυξη. Παρά τους δυσμενείς όρους που επιβλήθηκαν, αυτή την κατεύθυνση υπηρέτησε και η παρουσία συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τόσο στα πανελλαδικής εμβέλειας, όσο και στα περιφερειακά, όπου η δυνατότητα παρέμβασής μας έγινε με καλύτερους όρους. Τη μάχη αυτή θα ξαναδώσει το κόμμα μας και στις επαναληπτικές εκλογές στις 25 Ιούνη.