Η κυβέρνηση περνάει σε νέα άγρια επίθεση στους μαθητές. Μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 15/10, στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η αστυνομία έκανε συλλήψεις 5 μαθητών. Από τότε και για 4 ημέρες οι μαθητές κρατούνται στη ΓΑΔΑ, για να περάσουν την διαδικασία του αυτόφωρου την Δευτέρα 19/10.

Οι μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς διεκδικούν τα αυτονόητα. 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Διεξάγουν έναν αγώνα δίκαιο για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για υγειονομικά μέτρα στις τάξεις.  Απέναντι σ’ αυτόν το δίκαιο αγώνα των μαθητών, η κυβέρνηση και το υπουργείο απαντάει συστηματικά με βία, τρομοκρατία και καταστολή.  Πνίγει με χημικά όλες τις διαδηλώσεις, τραμπουκίζει και εκδικείται τους μαθητές με κάθε τρόπο. Αυτό έκανε και τώρα, πηγαίνοντας την τρομοκρατία ένα βήμα παραπέρα αφού πλέον βλέπει στα πρόσωπα των μαθητών που αγωνίζονται και εγκληματίες. Η κυβέρνηση προσπαθεί  να φιμώσει τους μαθητές , είναι όμως η δική τους αντιεκπαιδευτική πολιτική που οδηγεί τους μαθητές στο δρόμο του αγώνα.

Η ΠΟΡΕΙΑ στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των δίκαιων αγώνων τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σχολεία ασφαλή και για όλους! Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της βίας, της τρομοκρατίας και της καταστολής που ακολουθεί! Οι αγώνες δεν φιμώνονται! Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί να απαντήσουν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική με μαζικούς, ενωτικούς αγώνες!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

19/10/20
Πορεία