Τεράστιες διαδηλώσεις οργής στη Δυτική Όχθη! Είναι φανερό ότι η αντίσταση των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη έχει ανέβει επίπεδο. Οι ένοπλοι αντάρτες στη Δυτική Όχθη έχουν κλιμακώσει τα χτυπήματά τους, αλλά και ο λαός βγαίνει συνεχώς στους δρόμους!

Τα Χριστούγεννα βρήκαν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Βηθλεέμ στους δρό­μους, έχοντας ακυρώσει τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς. Η Πρωτοχρονιά βρήκε τους χιλιάδες του λαού της Ραμάλα και της Τζενίν στους δρόμους με συνθήματα υπέρ της Αντίστασης! Ανάμεσα τους, ο υπεύθυνος της ενορίας της Μελχιτικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας στη Ραμάλα πατήρ Αμπντουλάχ Γιούλιο, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Λέμε σε εσάς, στους γιους μας, ότι είμαστε μαζί σας, ενωμένοι. Παραμένουμε ενωμένοι στο πεδίο της μάχης και δεν υποτασσόμαστε. Αυτή η μεγάλη νύχτα θα τελειώσει με την αυγή της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας!». Μετά τη δολοφονία του Αρούρι, ηγετικού στελέχους της Χαμάς στις 2/1, χιλιάδες οργισμένων Παλαιστινίων βγήκαν στους δρόμους της Τζενίν, της Καλκίλια, του Τουμπάς και αλλού. Την επόμενη ημέρα η Δυτική Όχθη νέκρωσε πλήρως από την απεργία που καλέστηκε ως απάντηση στη δολοφονία του Αρούρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κηδείες δολοφονημένων κατοίκων της περιοχής είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο, ωστόσο μετατρέπονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στην κατοχή και τη γενοκτονία.

Πρωτοπόρος στον αγώνα είναι ο λαός της Υεμένης! Κάθε Παρασκευή λαμβάνει χώρα παλλαϊκό ξέσπασμα υπέρ της Παλαιστίνης στην πρωτεύουσα Σαναά. Τα ΜΜΕ της Υεμένης μιλούν για 1,5 εκατομμύριο λαού που παίρνει μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις! Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποδεικνύουν την μαζικότητα των συγκεντρώσεων! Στις δύο τελευταίες συγκεντρώσεις τα κεντρικά συνθήματα δείχνουν την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να συνεχίσουν, κόντρα στις απειλές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού: «Με σένα μέχρι τη νίκη και οι Αμερικανοί δεν θα μας σταματήσουν!» και «Το αίμα των μαρτύρων στο δρόμο προς τη νίκη!».

Στις ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται αποφασιστικά! Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα στις γιορτές, στις εκδηλώσεις στην αλλαγή του χρόνου, ο λαός και η νεολαία στις ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν το μήνυμα της αντίστασης! Σε όλες τις πόλεις πραγματοποιούνται πολύ μεγάλες διαδηλώσεις! Στη Νέα Υόρκη, η μαζικότητα ξεπερνά κάθε όριο, ενώ στις 7/1, η πυκνή χιονόπτωση δεν σταμάτησε τους χιλιάδες λαού να βγουν στους δρόμους! Οι Εβραίοι αντισιωνιστές των ΗΠΑ -ακόμα μια φορά- έσωσαν την τιμή των Εβραίων του κόσμου. Στις 3/1 εισέβαλλαν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Καλιφόρνια με συνθήματα τα: «Όχι στο όνομα μας!» και «Όχι στην αμερικανική χρηματοδότηση της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη!».

Στην Αγγλία, οι διαδηλώσεις συνεχίζουν να είναι μαζικές. Ενδεικτικό της διάθεσης του λαού είναι ότι στο Λονδίνο στην αλλαγή του χρόνου, σε πολλά σημεία οι εορταστικές συγκεντρώσεις του λαού μετατράπηκαν σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη! Στη Γερμανία, το αστικό κράτος ακόμα απαγορεύει και συλλαμβάνει όποιον δηλώνει αλληλέγγυος στην Παλαιστίνη. Το Δεκέμβριο, η αστυνομία έμπαινε σε πανεπιστήμια, απαγόρευε εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και βασάνιζε δημόσια τους φοιτητές που συλλάμβανε! Η απάντηση όμως δίνεται στους δρόμους: στο Αμβούργο, στο Μανχάιμ και σε άλλες πόλεις διοργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πολύ μεγάλες διαδηλώσεις! Στην Κοπεγχάγη της Δανίας, 50.000 βγήκαν στους δρόμους εν μέσω χιονιά! Στο Όσλο της Νορβηγίας, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους με…-30 βαθμούς! Και, βέβαια, αυτές είναι μόνο ελάχιστες από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που συνεχίζουν να γίνονται στην «πολιτισμένη Δύση».

Στο Δουβλίνο, στην Κωνσταντινούπολη, στο Αμμάν της Ιορδανίας και σε άλλες αραβικές χώρες, οι λαοί και εκεί δίνουν και ξαναδίνουν μαζικά «παρών» στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό! Στη Νότια Αφρική, όπου το κράτος της οδηγεί το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία της γενοκτονίας, ο λαός μετέτρεψε την Πρωτοχρονιά σε μια μεγάλη διαδήλωση για την Παλαιστίνη! Κεντρικό σύνθημα το: «Από το Γιοχανεσμπούργκ ως το Αλ-Ακσά, οι λαοί είναι με τη Γάζα!»

Μετά από τρεις μήνες, οι λαοί δεν «κουράστηκαν» να στέκονται δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό. Οι απαγορεύσεις, οι συλλήψεις, η χυδαία ιμπεριαλιστική προπαγάνδα που στηρίζει το Ισραήλ έχουν ηττηθεί. Τα εκατομμύρια στους δρόμους, στο πλάι της Παλαιστινιακής Αντίστασης και του Παλαιστινιακού λαού, θα συνεχίσουν μέχρι τη νίκη!