Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους»(!!) προχώρησε η Διοίκηση του ΟΤΕ στις 07/01/2020, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του Ομίλου που βρίσκονται σε απεργίες και κινητοποιήσεις ένα μήνα περίπου. Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ γίνονται για την υπογραφή ΣΣΕ και για την επαναπρόσληψη έξι εργαζομένων που απολύθηκαν, διότι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της Διοίκησης του Ομίλου να αποχωρήσουν με “εθελούσια έξοδο”.

Λίγο αργότερα την ίδια μέρα, πέντε απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας συνελήφθησαν, στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη. Οι απεργοί είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για παράνομη βία και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από προφορική εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως, η οποία ενημερώθηκε σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΟΜΕ ΟΤΕ, “…οι μηνύσεις αφορούν συνδικαλιστικά στελέχη στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα επί της Καρόλου Ντηλ και ψευδώς κατέθεσε ο περιφερειακός διευθυντής για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομης χρήσης βίας…”.

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, απάντησαν με συνέχιση της απεργίας τους στις 08 και 09/01/2020 και με συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά καταστήματα του Ομίλου, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜΕ ΟΤΕ δήλωσε πως “…η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση….σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι…”.