Με μια τεράστια μερίδα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού να βρίσκονται στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας μετά από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση όλο το διάστημα της πανδημίας, μετά από μια δεκαετία μνημονίων, μόνο ως προκλητικές μπορούν να σχολιαστούν οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας, Χατζηδάκη, ότι «η κυβέρνηση υποστηρίζει και εφαρμόζει ήδη στην πράξη την διασφάλιση επαρκούς κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους».

Την ίδια περίοδο που τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά προϊόντα, σε ρεύμα και θέρμανση, που φτάνει σε διψήφια ποσοστά και με τις οικονομικές συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας να γίνονται πλέον φανερές, ο υπουργός εργασίας έχει το θράσος να δηλώνει επαρκή τον κατώτατο μισθό. Ένα μισθό (650 ευρώ) που παραμένει χρόνια τώρα πετσοκομμένος και εξακολουθεί να είναι κατά 100 ευρώ μικρότερος από ό,τι ήταν πριν 11 χρόνια!

Φυσικά και δεν υπήρξε η παραμικρή νύξη από τον υπουργό για συλλογικές διαπραγματεύσεις για την αύξησή του.

Οι παραπάνω κυνικές δηλώσεις ομολογούν τις προθέσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ο τωρινός κατώτατος μισθός καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων και άρα δεν απαιτείται καμία αύξησή του. Τέλος φαίνεται καθαρά ότι, με την άρνηση τους για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με συλλογικές διαπραγματεύσεις, σκοπεύουν να συνεχίσουν επ’ αόριστο το μνημονιακό καθεστώς, να ορίζεται δηλαδή ο κατώτατος μισθός με κυβερνητική απόφαση.