Πρόκειται για τον 20χρονο Αφροαμερικάνο Ντάντε Ράιτ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμό της αστυνομικού Κίμπερλι Πότερ το βράδυ της Κυριακής. Ο αδικοχαμένος νέος επέβαινε στο αυτοκίνητό του, όταν η αστυνομικός και η ομάδα της, τον σταμάτησαν για έλεγχο, που μάλλον θα εξελισσόταν σε προσαγωγή. Στην προσπάθειά του να μπει πάλι στο αυτοκίνητό του, η Πότερ τον πυροβόλησε. Το όλο περιστατικό συνέβη μπροστά στη σύντροφό του και υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από την κάμερα που φορούσε η αστυνομικός. Ήδη έχει αποδοθεί κατηγορία ανθρωποκτονίας στην Πότερ. Στο αυτοκίνητο του Ράιτ δε βρέθηκε τίποτα ύποπτο.

Το φονικό περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο τεταμένου κλίματος στη Μινεάπολη, καθώς εξελίσσεται η δίκη του φονιά αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, εκτελεστή του Τζορτζ Φλόυντ. Όπως ήταν αναμενόμενο και φυσικό, ξέσπασαν κινητοποιήσεις οργής στις οποίες η πολιτεία απάντησε με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια σειρά κομητείες από τη Δευτέρα το βράδυ, κινητοποιώντας ένοπλα τμήματα της εθνοφρουράς για να την επιβάλει. Η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει την εποχή των κινητοποιήσεων για τον Φλόυντ.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, επικοινώνησε με την οικογένεια του 20χρονου για να υποσχεθεί ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, λίγες μέρες αφού υποχρεώθηκε σε διάγγελμα για τα αυξανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας απέναντι σε Αμερικάνους πολίτες ασιατικής καταγωγής, αναγκάστηκε να παρέμβει δημόσια για τον νεκρό Αφροαμερικάνο νέο, υποσχόμενος πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η υπερασπιστική γραμμή που έχει υιοθετήσει η αστυνομία για να προστατέψει την αστυνόμο Πότερ, είναι ότι αυτή τράβηξε το όπλο της από λάθος, ενώ ήθελε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι ηλεκτροπληξίας. Ο Μπάιντεν στην παρέμβασή του είπε ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν… πρόκειται για ατύχημα.
Σίγουρα τέτοιες σκέψεις καθόλου δεν παρηγορούν την οικογένεια, τους φίλους, τη σύντροφο και την κοινότητα του Ντάντε Ράιτ, που μόλις πριν ένα χρόνο είχε γίνει και πατέρας…