Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών απ’ όλο το νομό για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να πάνε στα Κέντρα Υγείας Στυλίδας και Δομοκού, όπου εκεί μόνο γίνεται το συγκεκριμένο εμβόλιο. Έτσι μένει απ’ έξω, εκτός των άλλων, η πρωτεύουσα του νομού, το πολυπληθέστερο αστικό κέντρο, για τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας!

Οι πολίτες ηλικίας 70 και άνω προγραμματίζεται να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer και αυτό θα γίνεται μόνο στη Λαμία (Νοσοκομείο Λαμίας, ΙΚΑ Λαμίας, 1ο ΤΟΜΥ Λαμίας) και στο Κέντρο Υγείας των Καμένων Βούρλων, αφού στα υπόλοιπα Κ.Υ. δεν υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός συντήρησης του εμβολίου.
Επίσης στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης δεν γίνονται ακόμη εμβολιασμοί παρά τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου Λοκρών ότι «είναι ήδη έτοιμο από τον Ιανουάριο για το σκοπό αυτό», αφού δεν έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό του υπουργείου.

Φανταστείτε τι κομφούζιο επικρατεί αφού οι πολίτες ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία θα χρειαστεί να ταξιδέψουν από τη μια άκρη του νομού στην άλλη, ακόμη και πάνω από 150 χλμ., για να εμβολιαστούν.
Συγγενικό πρόσωπο του γράφοντος, κάτοικος Στυλίδας, 79 ετών πρέπει να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων (συνολικά 90 χιλιόμετρα) για να εμβολιαστεί.
Σε αυτό το μπάχαλο και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες ήρθαν να προστεθούν καταγγελίες, που έφτασαν μέχρι τη Βουλή και κινούνται στη σφαίρα του παραλόγου.

Συγκεκριμένα:
Ζευγάρι που κατοικεί στη Λαμία επιχείρησε να προγραμματίσει ραντεβού με τον ένα εκ των δύο να πρέπει να πάει στο Κ.Υ. Στυλίδας, ενώ ο δεύτερος στο Κ.Υ. Βασιλικής στο νησί της Λευκάδας.
Σε κάτοικο του Δήμου Λαμιέων ζητήθηκε να μεταβεί στο Κ.Υ. της Δυτικής Φραγκίστας της Π.Ε. Ευρυτανίας, δηλ. να διανύσει για περισσότερο από δύο ώρες μία δυσπρόσιτη απόσταση 116 χιλιομέτρων (232 χιλιόμετρα συνολικά).
Κάτοικοι του Δήμου Λοκρών καλούνται να μεταβούν στην όμορη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Λεβαδέων διανύοντας περισσότερα από 100 χιλιόμετρα.
Σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα έχει οδηγήσει η πολιτική εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας από το «επιτελικό» κράτος των «αρίστων» της κυβέρνησης του Μητσοτάκη.