Με συμμετοχή αρκετών φίλων, αγωνιστών και εργαζομένων έγινε στους Φιλιάτες, το Σάββατο 29-6-2019, στο «Κιόσκι του Τσεβά» η δεύτερη μετά τις Ευρωεκλογές προεκλογική εκδήλωση συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στην αρχή ο σ. Γιάννης Μακρίδης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου και στην ανάγκη να μη περάσουν τα κάλπικα διλήμματα και οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνθήκες έντονου διπολισμού, προβάλλει την απειλή του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει και να εγκλωβίσει δημοκρατικό και αριστερό κόσμο σε ψεύτικα διλήμματα. Πίσω από μια αντιδεξιά ρητορική προσπαθεί να κρύψει την πραγματική ευθύνη της για την επανάκαμψη της ΝΔ.

Είτε όμως η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, βέβαιο είναι πως θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μνημονιακές συμφωνίες. Γιατί και οι δύο τις έχουν ψηφίσει και οι δυο έχουν δεσμευτεί. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.

Στη συνέχεια τις θέσεις του κόμματος ανέπτυξε ο σ. Π. Αλεξίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ιδιαίτερα :

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως λαθρεπιβάτης της Αριστεράς κατάφερε να αμαυρώσει το κύρος της, να δυσφημίσει την ιστορία, τις αξίες και τα οράματά της. Να δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης του συντηρητικού, δεξιού ρεύματος. Τώρα, το έδαφος για σκλήρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, για νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι στρωμένο».

Στο τέλος έγινε ζωντανός, παρατεταμένος διάλογος με τοποθετήσεις, ερωτήσεις φίλων και συναγωνιστών, στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις από πλευράς των εισηγητών.