Σε σειρά διώξεων και εκφοβισμών έχει προχωρήσει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και συνδικαλιστές στα νοσοκομεία, που κατά τα άλλα με περισσή υποκρισία τούς αποκαλεί «ήρωες» και την ίδια στιγμή δηλώνει πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο και κανείς δεν είναι περιττός».

Γιατροί στα νοσοκομεία της Έδεσσας, του Κιλκίς, του Πύργου, του Ρεθύμνου, των Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Σάββα, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης γιατί τόλμησαν να μιλήσουν δημόσια για την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να στηρίξει και ενισχύσει το ΕΣΥ, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, για τις συνθήκες εργασίας τους. Γιατί θέλησαν να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους και να φωτίσουν όσο κανείς άλλος τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία.

Μη ανανέωση συμβάσεων -ουσιαστικά απόλυση ιατρικού προσωπικού- την ώρα που αυτό πρέπει να ενισχυθεί, κλήσεις σε εισαγγελία, στην ασφάλεια και σε αστυνομικά τμήματα, ενεργοποίηση πειθαρχικών διαδικασιών, είναι τα τρομοκρατικά μέσα με τα οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να καταπνίξει τις φωνές των εργαζομένων στα νοσοκομεία, για να κρατήσει στο σκοτάδι τη δραματική πραγματικότητα που επικρατεί σε αυτά.

Απέναντι σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης και διοικήσεων νοσοκομείων, το υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα αντιστέκεται με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έχοντας μια ευρύτερη λαϊκή συμπαράσταση.

Μετά το παναττικό συλλαλητήριο της 17 Μάρτη, συνεχίζοντας αυτόν τον αγώνα του, την Τρίτη 30/3 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», μετά από κήρυξη στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στον απολυόμενο πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας έως το υπουργείο Υγείας.

Η ΕΡΓ.Α.Σ. συμμετείχε ενεργητικά με πανό και συνθήματα για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς γιατρών – νοσηλευτών, Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσης του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».