Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για το θέμα των παρακολουθήσεων. Μια νέα δημαγωγική επιχείρηση εξελίσσεται με προφανή στόχο να στραφεί, προεκλογικά, η προσοχή σε πεδία που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προνομιακά για την ίδια.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, οι ανούσιες ατάκες, η «πολιτική μαγκιά», τα φθηνά «συνθήματα» και οι «κοκορομαχίες» θα κατακλύζουν τις οθόνες, το διαδίκτυο και την έντυπη «πληροφόρηση». Οι γνωστοί δυο «μονομάχοι» θα επαναλάβουν τη γνωστή άθλια παράσταση που αποσκοπεί να περάσουν σε δεύτερο και τρίτο πλάνο, ή και να αποσιωπηθούν εντελώς, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα μας, και χωρίς να αναδειχθούν οι πραγματικά σοβαρές πτυχές του ζητήματος των παρακολουθήσεων.

Γιατί δεν είναι μόνο οι υποθέσεις Ανδρουλάκη, αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η παρακολούθηση πολιτικών στελεχών της ΝΔ και αντιπάλων, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και διαφόρων επώνυμων παραγόντων του δημόσιου βίου, από την εποπτευόμενη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, ΕΥΠ. Η σκοτεινή επιχείρηση ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων, από τα επιτελεία της ΝΔ, δεν περιορίζεται σε αυτούς. Είναι και οι χιλιάδες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών «υπόπτων» πολιτών, με το πρόσχημα της υπεράσπισης της «εθνικής ασφάλειας» και της αντιμετώπισης της «τρομοκρατικής απειλής».

Παρακολουθήσεις οι οποίες εκτινάχθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, όταν η βαθιά κρίση και τα αδιέξοδα του αστικού πολιτικού συστήματος ήταν αντιμέτωπα με τη ριζοσπαστικοποίηση και την πλατιά λαϊκή αγανάκτηση. Και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβερνήσεων ΝΔ, ένα πολυπλόκαμο κρατικό και παρακρατικό δίκτυο και μηχανισμός, με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, εντός και εκτός της Ελλάδας, παρακολουθεί, «φακελώνει» και προετοιμάζεται να πάρει μέτρα ενάντια σε οποιονδήποτε δραστήρια αμφισβητεί αυτούς που θέλουν να εξουσιάζουν αυτόν τον τόπο. Σε αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας δεν πρόκειται να αναφερθεί κανείς τους.

Η τεχνητή όξυνση, η ακραία πόλωση και το διχαστικό κλίμα θα θριαμβεύσουν, για μια ακόμη φορά, σε μια ρηχή, αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση όπου τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το λαό και τον τόπο θα απουσιάζουν. Γιατί σε αυτά οι δυο «μονομάχοι» συγκλίνουν. Αυτό έδειξε η θητεία τους στα κυβερνητικά έδρανα ή σε αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αποκάλυψη και η καταγγελία των αντιδραστικών αυτών μεθοδεύσεων και η περιφρούρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για το λαϊκό κίνημα.