Ώστε λοιπόν η δομή στο Κλειδί από κλειστή μετατράπηκε σε ανοιχτή! Αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση! Και ανοιχτή με όλα τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊου! Αυτό μόνο!

Παρατήρηση 1η: οι αγώνες έχουν αποτελέσματα! Η πίεση που δέχτηκαν από τον λαό της περιοχής και της ευρύτερης περιοχής για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που λέγεται Κλειδί έφερε αποτέλεσμα! Είναι μια μικρή νίκη! Μικρή μεν, αλλά νίκη!

Παρατήρηση 2η: το γεγονός πως η δομή έγινε ανοιχτή δεν σημαίνει πως οι πρόσφυγες διαβιούν σε καλύτερες συνθήκες! Θα ζουν πάλι στον ίδιο λασπότοπο μακριά από κατοικημένες περιοχές χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στοιβαγμένοι στις ίδιες σκηνές ο ένας πάνω στον άλλον!

Παρατήρηση 3η: το ποτάμι της αλληλεγγύης εξόργισε τις λάμιες που βγήκαν για να το βρωμίσουν με λόγο ξενοφοβικό, ρατσιστικό, απειλητικό “ γ…μω την αλληλεγγύη σας / βρείτε λαγούμι να κρυφτείτε” και αλλά τέτοια…
Οι απειλούντες, επώνυμοι, ανώνυμοι ή και ψευδώνυμοι
με την ακροδεξιά, σκοταδιστική, απάνθρωπη, ξενοφοβική, διχαστική υστερία τους μας προκαλούν λύπη μα όχι φόβο.

Δηλώνουμε πως στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με όλα τα μέσα με όλους τους τρόπους στους πιο αδυνάμους, τους πιο κατατρεγμένους, τους πιο εξαθλιωμένους αυτού του κόσμου!

Δηλώνουμε πως ο πρόσφυγας και ο μετανάστης δεν είναι εχθρός μας. Εχθρός μας είναι αυτός που τον έκανε πρόσφυγα και μετανάστη. Εχθρός μας είναι κι αυτός που τον βοήθησε να το κάνει!

Εχθρός μας είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, ο φασισμός, ο ρατσισμός και η πατριδοκαπηλία κι όλοι αυτοί που τα υποθάλπουν και τα αναπαράγουν!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των φτωχών των κυνηγημένων των καταπιεσμένων!

Συνεχίζουμε με τη συλλογή ειδών ανάγκης στην οδό Αθανασίου Αργυρού & Φιλίππου γωνία (ισόγειο). Χτυπάμε το θυροτηλέφωνο με το όνομα ΑΘΗΝΑ για να γίνει η παραλαβή.

Διεκδικούμε:
• Να κλείσει άμεσα η δομή στο Κλειδί! Ούτε “ανοιχτές” ούτε “κλειστές” δομές!
• Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε σπίτια και ξενοδοχεία σε αστικές περιοχές.

Συνένοχοι στον φόνο δεν γινόμαστε!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
κα Αθηνά 6978991791
Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες 6977293604
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Σέρρες, 10/4/2020