Αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Ιούνη ενάντια στην επιθετική ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, μέσω της λεγόμενης νέας «Στρατηγικής αντίληψης» του αιματοβαμμένου ιμπεριαλιστικού συνασπισμού που πραγματοποίησε σύνοδο στη Μαδρίτη στις 29 και 30 Ιουνίου. Στο μέτρο και στο βαθμό που τα σωματεία, οι σύλλογοι και γενικότερα οι μαζικοί φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας δεν προχώρησαν σε κάποιο κάλεσμα, το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που καλέστηκαν βασικά από δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Το ΚΚΕ, πιστό στη σεχταριστική πολιτική του, κάλεσε ξεχωριστή κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Ιούνη, υπονομεύοντας και την προσπάθεια να καλεστούν αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις μέσω των μαζικών φορέων, των συνδικάτων και των συλλόγων, για να δοθεί και η δυνατότητα να κατέβει πλατιά και μαζικά ο λαός στους δρόμους, καταγγέλλοντας τη μηχανή πολέμου και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας του ΝΑΤΟ.

Στην Αθήνα, το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη διαδήλωση που καλούσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στα Προπύλαια. Στην πορεία συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες αγωνιστές που διαδήλωσαν μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Το Μ-Λ ΚΚΕ συγκρότησε μαχητικό μπλοκ, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στη ρωσική εισβολή και την ανάμιξη του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, για να φύγουν από τη χώρα μας οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, όπως: «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία», «Ο λαός απαιτεί – έξω οι Αμερικανοί», «Ούτε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ούτε και Ρωσία, έξω όλοι από την Ουκρανία» κ.ά. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκε πλατιά η κομματική ανακοίνωση και διακινήθηκε ο Λαϊκός Δρόμος.

Στη Θεσσαλονίκη, το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με τα υλικά του, δικό του πανό, το οποίο ήταν το μόνο που καλούσε σε αγώνα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία στη διαδήλωση που καλέστηκε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η συγκέντρωση καλέστηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους, η οποία πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, καταγγέλλοντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, καταγγέλλοντας την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Οι σύντροφοι και οι φίλοι συγκρότησαν μπλοκ, στο οποίο κυριάρχησαν τα αντιαμερικάνικα και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Στα Γιάννενα, το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στην αντιιμπεριαλιστική αντινατοϊκή διαδήλωση που καλέστηκε στο κέντρο της πόλης με πανό, προκηρύξεις και συνθήματα, στηρίζοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στον πόλεμο και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στο Ηράκλειο, η κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, αναντίστοιχης μαζικότητας σε σχέση με αυτό που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες επίτασης της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, που συνδιοργανώθηκε με το ΚΚΕ (μ-λ) στην πλατεία Λιονταριών. Το Μ-Λ ΚΚΕ, με το πανό, τις προκηρύξεις και τις ανακοινώσεις του στον τηλεβόα, κάλεσε σε μαζική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πάλη τα εργατο-λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, με αναφορές στην ιστορική αντίσταση του λαού μας στην κατασταλτική δράση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στον τόπο μας, αντίσταση που αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για τη συνέχεια και διεύρυνση της συλλογικής λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό, τη λαϊκή καταστολή και τη φτώχεια.

Στην Ηγουμενίτσα, στην αντινατοϊκή-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που κάλεσαν το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ) στον πεζόδρομο της πόλης, η Κομματική Οργάνωση της περιοχής συμμετείχε με το πανό του κόμμματος, μοίρασε πλατιά την προκήρυξή του και κάλεσε σε μαζική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πάλη το λαό και τη νεολαία.