Εκτύπωση της προκήρυξης του Μ-Λ ΚΚΕ σε μορφή pdf

Το πολυμελές τουρκικό καλλιτεχνικό σχήμα «Grup Yorum» αναδεικνύεται αυτές τις μέρες σε σύμβολο του μακρόχρονου και αιματηρού αγώνα που διεξάγει ο λαός της Τουρκίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του αντιδραστικού καθεστώτος Ερντογάν. Δύο ακόμα μέλη του συγκροτήματος, η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek, και ο αγωνιστής Mustafa Koçak έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, έπειτα από πολύμηνη ηρωική απεργία πείνας. Πολλά ακόμα μέλη αλλά και δικηγόροι τους διώκονται και είναι φυλακισμένοι για την πολιτική τους δράση, επειδή υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα του τουρκικού και του κουρδικού λαού.

Το αντιδραστικό και καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας διαχρονικά -με την πολιτική της πυγμής, του ακραίου αυταρχισμού και της αχαλίνωτης καταστολής- επιδιώκει να επιβάλλει τη φίμωση σε κάθε δημοκράτη, αριστερό και κομμουνιστή. Όσα συνδικάτα δεν ελέγχονται απόλυτα από το καθεστώς και την εργοδοσία, αναγκάζονται να δρουν σε συνθήκες παρανομίας. Στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων έρχονται αντιμέτωπα με την απαγόρευση της δράσης τους και διωγμούς. Η φωνή και η δράση των οργανώσεων που αναφέρονται στην Αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα φιμώνεται καθημερινά. Οι ίδιες τίθενται εκτός νόμου. Όσα μέλη τους συλλαμβάνονται, καταδικάζονται σε φυλάκιση με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί και η εξόντωση όσων αντιστέκονται στην πολιτική της βάρβαρης εκμετάλλευσης και του φασισμού είναι στην ημερήσια διάταξη.

Το αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν, η τουρκική πλουτοκρατική ολιγαρχία και τα ξένα πολυεθνικά μονοπώλια εξαπολύουν την πιο αχαλίνωτη καπιταλιστική εκμετάλλευση ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα, καταπατάται βάναυσα το δικαίωμα του κουρδικού λαού να ζει ελεύθερος στη δική του πατρίδα και να είναι εθνικά ανεξάρτητος. Με την ανοχή και τη στήριξη του αμερικάνικου και ρώσικου ιμπεριαλισμού, η τουρκική ολιγαρχία εξαπολύει τον πόλεμο σφυροκοπώντας το συριακό και κουρδικό λαό.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, οι τουρκικές και κουρδικές οργανώσεις και συλλογικότητες, που δρουν στη χώρα μας, αναπτύσσουν αυτό το διάστημα εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές συμπατριώτες τους, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών του συγκροτήματος, την απελευθέρωση των δικηγόρων τους, τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης όσων βρίσκονται στις φυλακές και την άρση του καθεστώτος της αδικίας και των πολιτικών διώξεων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική του αλληλεγγύη και υποστήριξη στο δίκαιο και ηρωικό αγώνα που με αυταπάρνηση διεξάγουν οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές για την υπεράσπιση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων, για την απαλλαγή τους από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Καταγγέλλει τη βάρβαρη και αντιδραστική πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν.

  • Κάτω η πολιτική της υποτέλειας, του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και του πολέμου!
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα του τουρκικού και κουρδικού λαού!