Πραγματοποιήθηκε και στο Ηρά­κλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και στάση εργασίας την οποία είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ (11-2μμ) πρώτη φορά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τηρώντας τακτική αδράνειας και σιωπής, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης είναι ολομέτωπη, με την πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, αλλά και με τα αντιδραστικά μέτρα της Αξιολόγησης-Διαβάθμισης-Ιδιωτικοποίησης και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Ακολουθώντας την παρελκυστική τακτική του Δ.Σ της ΟΛΜΕ οι δυνάμεις της υποταγής (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ όχι μόνο βάζουν πλάτη στην επίθεση, αλλά επιπλέον γίνονται προπομποί στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων ενάντια στη διάθεση της βάσης που δεν αποδέχεται τον εργασιακό, μορφωτικό και συνδικαλιστικό μεσαίωνα, αλλά και τη δραματική φτωχοποίησή της.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ κόντρα σε αυτή τη συνδ. γραμμή της συναίνεσης και του κοινωνικού υπνωτισμού έδωσε και δίδει καθημερινά τη μάχη για τη διεκδικητική δράση του σωματείου. Στην κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε την πρόταση:

-Για Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας (Τρίτη 11/10) και πορεία μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκαπαίδευσης
-Για την Απεργία-Αποχή από την εφαρμογή των νέων αντιδραστικών μέτρων για την Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Ιδιωτικοποίηση, πρόταση που καταψήφισαν οι παρατάξεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, ενώ μετά από πολλές πιέσεις αποδέχτηκε επίσης η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ
-Για την Προκήρυξη Στάσεων Εργασίας και Αποχή από τις ειδικές συνεδρίες για την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, πρόταση την οποία επίσης καταψήφισαν οι προαναφερόμενες παρατάξεις της συναίνεσης
-Για σύγκληση της Γ.Σ και οργάνωση της πάλης μας με σαφή αιτήματα ενεργοποίησης της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ
Παράλληλα η παράταξή μας δίδει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης των συναδέλφων στα σχολεία (με κλιμάκια, φυλλάδια, συζητήσεις κλπ), ερμηνεύοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα των κυβερνητικών μέτρων και καλώντας τους συναδέλφους σε μαζική Αντίσταση και Ενωτική Συλλογική Πάλη.

Στη συγκέντρωση που είχε μικρή μαζικότητα λόγω της υπονόμευσής της από τις γραφειοκρατικές παρατάξεις, διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στα αντιλαϊκά μέτρα, με το πανό, τις προκηρύξεις και τα συνθήματά μας, ενώ οι κυβερνητικές παρατάξεις είχαν τον ρόλο…του ράθυμου παρατηρητή.

Παρά ταύτα, οι διεκδικήσεις μας για:

-Αυξήσεις στους Μισθούς
-Καμία εφαρμογή της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης-Ιδιωτικοποίησης
-Μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών
-Στήριξη των νεοδιόριστων και αναπληρωτών (στέγαση-σίτιση-μεταφορά)
-Για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, της ΕΒΕ και των ταξικών φραγμών στη μόρφωση
-Ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές (ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ) και στον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, ακούστηκαν τόσο από τον τηλεβόα, όσο και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης , στα οποία η εκρπόσωπος της παράταξής μας έδωσε συνέντευξη και έκανε δηλώσεις.

Μπροστά στην πρωτόγνωρη μεταπολεμικά φτώχεια και στη διάλυση των θεμελιωδών κατακτήσεών μας, δηλώνουμε ανυποχώρητη αντίσταση και επιμονή στον δρόμο της συλλογικής και ενωτικής λαϊκής πάλης , που είναι ο μόνος δρόμος τόσο για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων, όσο και για την κατοχύρωση των λαϊκών δικαιωμάτων.